Disse kampene lever ofte sitt eget liv, og kanskje er det laget i best form som stikker av med seieren i søndagens utgave av El Clásico.
Det er to lag som leder La Liga og spiller sluttspill i Champions League. Allikevel må man kunne si at begge lagene ikke spiller sin beste fotball denne sesongen, og det er ikke mange av spillerne man kan si er i veldig god form. Det har skjedd forandringer i Barcelona etter at Setién tok over trenerjobben, mens Real Madrid virkelig har fokusert på det defensive under Zidane denne sesongen. Her følger tre spillere fra hvert lag som tar med seg god form inn mot oppgjøret.

FC Barcelona

Sergio Busquets: Har til tider vist sitt gamle nivå etter at Setién kom inn. Går alltid av banen som en av spillerne med flest ballvinninger og spiller av press og strør pasninger som omtrent bare han kan. Har dog hatt en tendens til å ha et par grove feil i hver kamp som fort kan bli avgjørende, men rydder opp i mye.
Marc-André ter Stegen: Når tyskeren er i form er han kanskje verdens beste keeper og har vartet opp med fantastiske redninger mange ganger denne sesongen, som mot Napoli sist. MAtS har det som skal til for å være avgjørende på søndag om han fortsetter storspillet.
Arturo Vidal: Man tenkte kanskje når Setién kom inn at Vidal skulle slite med spilletiden, men det har ikke skjedd. Chileneren bidrar med energi og løpskraft i et lag som har slitt med dette de siste sesongene. Selv om han ikke er verdens beste teknikker skjer det ting rundt Vidal og han har vist gang på gang at Barcelona spiller bedre med han på banen. Løpene hans skaper sjanser, ikke bare for han selv, men åpner også rom for de andre å løpe i.

Real Madrid CF

Casemiro: Real Madrids beste og viktigste spiller i det siste. Ikke bare er han den spilleren som balanserer midtbanen, men nå har brasilianeren begynt å score mål også. Kanskje La Ligas nest beste spiller denne sesongen?
Thibaut Courtois: Startet Real Madrid-karrieren hårreisende, men har den siste tiden virkelig kommet seg tilbake til det nivået han har tidligere vist for både Atlético og Chelsea. Fikk prisen for La Ligas beste spiller i januar og er en stor grunn til at Madrid har klart å tette igjen bakover.
Ferland Mendy: Den siste plassen var vanskelig, men her får den franske backen plassen. Det er ekstremt hvor mye bedre Real Madrid er defensivt med Mendy på banen i stedet for Marcelo. Han skaper kanskje ikke like mye offensivt, men kommer opp på sin venstre side ofte og har virkelig spilt seg inn i laget med mange gode kamper den siste tiden. Tar man Mendy av banen er ikke Real Madrid et så godt forsvarslag som de har vist denne sesongen.
Disse spillerene, fra begge klubber, har vist at de bidrar til at laget sitt har vært bedre den siste tiden. De kan bli viktige på søndag da formspillerne kan vippe marginene i riktig retning. Så har man en spiller som Lionel Messi som ikke trenger å være i den beste formen for å være avgjørende.Vinicius Jr. spilte også en god kamp for Madrid mot Manchester City i midtuken og kan skape ting på egen hånd.