Etter en lang ventetid er det endelig duket for Champions League fotball igjen da Barcelona gjester mektige San Paolo og Napoli.
Napoli ligger på en smått skuffende 6.plass så langt i Serie A, men har imponert stort så langt i Champions League. Laget slo Liverpool på hjemmebane og spilte uavgjort borte på Anfield, i tillegg til å overbevise mot både Genk og RB Salzburg. Grunnet lagets form i Serie A fikk Carlo Ancelotti sparken og Gennaro Gattuso ble hentet inn som erstatter. Gattuso fikk en svak start men har etterhvert fått mer sving på sakene. Den siste måneden står de fem seire på seks kamper. Et stort savn for laget er at forsvarskjempen Kalidou Koulibaly kommer til å miste begge kampene som følge av skade.
Barcelona kommer rett fra en imponerende 5-0 seier hjemme mot Eibar. Der fikk Messi endt «måltørken» og noterte seg samtidig for hele fire mål. Spillemessig blir det bedre og bedre, og man begynner igjen å se konturene av det de aller fleste Barcelona-fans vil se; mye ball, høyt press og rask og underholdende angrepsfotball. Så gjenstår det å se om man klarer å få til det på det som skal være en av de vanskeligste bortebanene i Europa.

Lagnyheter

Quique Setién har tatt ut følgende tropp til kampen mot Napoli: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio Busquets, Arthur, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Braithwaite, De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Riqui Puig, Alex Collado, Ansu Fati, Ronald Araujo og Sergio Akieme. Martin Braithwaite er med på turen, men kan ikke spille fordi han ikke er registrert til Champions League. To andre spillere kommer i tillegg til å bli utelatt fra kamptroppen. Luis Suárez, Ousmane Dembélé, Jordi Alba og Sergi Roberto mister alle kampen som følge av skader.

Kampfakta

Hvem: SSC Napoli — FC Barcelona
Hva: Champions League, 1.utslagsrunde
Hvor: San Paolo, Napoli, Italia
Når: Tirsdag 25. februar, kl. 21.00
Hvordan: Viasport