Messi sitt mannskap tar med seg tre viktige poeng til El Clásico etter å ha senket Eibar på Camp Nou med fire mål fra argentineren.

FC Barcelona 5 – 0 Eibar

Kampfakta
14′, Leo Messi 1-0 (Rakitic)
37′, Leo Messi 2-0 (Vidal)
40′, Leo Messi 3-0
87′, Leo Messi 4-0 (Braithwaite)
89′, Arthur 5-0
Gule kort:
Gonzalo Escalante og Pape Diop – Eibar

Første omgang

Eibar startet omgangen med et høyt press og slo mange, lange og høye pasninger i bakrom. Etter fem minutter trodde bortelaget at de tok ledelsen etter Sergi Enrich headet ballen i nettet på Camp Nou. Målet ble derimot annullert av linjedommeren som på riktig måte meldte offside.
Barcelona svarte på Eibar sin positive åpning med å holde på ballen i kjent Barcelona-stil. Etter 10 minutter med å holde på ballen finner Rakitic Messi utenfor 16-meteren som finter to forsvarsspillere og setter ballen i målet på kjent Messi-vis.
Barcelona virket mer avslappet etter den første scoringen. Spillet blir roet ned på Camp Nou, men kampen preges av mange feilpasninger fra begge lag. Etter 37 minutter setter Messi derimot inn støtet. Etter en pasning fra Vidal på venstrekanten stormer argentineren framover og setter ballen i mål langs bakken fra en skarp vinkel.

Andre omgang

Barcelona gikk rett i strupen på Eibar etter pausen. I flere situasjoner kunne ledelsen økt. Griezmann hadde innsett at han måtte prestere bedre og skulle hatt et mål og en assist tidlig i omgangen. Utover i omgangen roet Barcelona ned presset og lot Eibar vokse inn i kampen. Bortelaget får produsert noen angrep, men Ter stegen lar ingen skudd bli til mål.
Braithwaite, vår nysignerte og danske angrepsspiller fikk sin debut. Dansken var ikke mye involvert i andre omgang. Mot slutten av kampen setter han derimot inn støtet. Han finner først Messi inne i boksen og slår en assist som gjør at Messi får sitt fjerde for kvelden. To minutter etterpå er dansken igjen på vei mot mål. Denne gangen fyrer han av et skydd som treffer Eibar sin keeper. Ballen faller likevel i beina til Arthur som plasserer ballen i et åpent mål. Kampen ender 5-0 på Camp Nou.

Vurderingene

Ter Stegen 5: Virket spesielt våken i dag. Startet ofte spillet raskt, men bommet en del på de lange utspillene. Redningen på frisparket i andre omgang er i verdensklasse. Redder alt av skudd.
Firpo 3: Hadde noen slurvete ballberøringer i starten av første omgang. Jobbet seg derimot inn i kampen og bidro med fart på venstresiden av banen. Dette var nødvendig da Vidal ikke har den tilstrekkelige farten. I andre omgang skapte han farlige situasjoner ved å miste ballen i forsvar. Lager også et farlig frispark rett utenfor 16-meterboksen.
Semedo 3: Ødela en sjanse hvor Griezmann kunne scoret i begynnelsen av andre omgang. Han kom fra en offside-posisjon og hindret Griezmann i å avslutte et angrep produsert av Messi. Vinner heller ikke nok dueller i dag, i motsetning til hvordan portugiseren pleier å spille.
Piqué 4: Hadde en god pasningsfot i dag. Høy risiko på flere dueller rundt 16-meterboksen, men slipper i de fleste tilfeller unna. Heldig at dommeren annullerer et selvmål i andre omgang hvor spanjolen header ballen i eget mål. Målet ble annullert som en følge av «høy-fotregelen». Blir byttet av i andre omgang.
Lenglet 4: Spilte smart i forsvar. Vant mange dueller og lagde ingen frispark.
Rakitic 3: God assist på Messi sitt første mål. Spilte bra i angrep i første omgang, men bommet på for mange pasninger i forsvar. Rotet også vekk ballen for mye.
Busquets 4: Foretok mange viktige gjenvinninger i første omgang. Bommet derimot på en rekke pasninger. Skulle også satt et mål på tampen av første omgang da han var alene med keeper.
Arthur 4: Traff på nesten alle pasningene han slo, men vant ikke nok av duellene i dag. Mister også ballen for ofte. Våken på siste mål.
Messi 6 (BB): Viste at han er verdens beste fotballspiller. Gjør alt riktig, hver gang.
Griezmann 3: Klarte ikke å skape mye i angrep i første omgang. Rotet bort ballen i situasjonen hvor Messi satte inn sitt tredje mål. Løfter seg derimot i andre omgang og skulle tidlig ha scoret et mål og hatt en assist til Rakitic.
Vidal 4: Fungerte overraskende bra på venstrekanten i dag. Selv om mangelen på fart var ødeleggende i noen situasjoner.

Innbyttere

De Jong 3: Bommet på en del pasninger i andre omgang og mistet for ofte ballen.
Umtiti 4: Vant de fleste duellen han var i og hadde en grei pasningsfot.
Braithwaite 5: Kom inn med mye energi. Dreper et angrep med å skyte et skudd bak mål. Avslutter debuten likevel bra med en assist til vår argentinske kaptein.