På lørdag tar Barcelona imot sesongens overraskelseslag, som ligger på tredjeplass.
Getafe har overrasket mange denne sesongen, til tross for en god fjorårssesong. De har scoret femte flest mål, og sluppet inn fjerde færrest mål. Det er et hardtarbeidende og tøft mannskap José Bordalás har skapt. Getafe har vunnet sine siste fire kamper i La Liga, og sist slo de Valencia 3-0, noe som kunne endt langt styggere for Valencia. Utlånte Marc Cucurella har til tider spilt strålende for Getafe, som nok gnir seg i henda da de har en kjøpsklausul på seks millioner euro, selv om Barca da kanskje skal kunne ha førsterett på å kjøpe han tilbake.
For Barcelona har spillet til tider gått i riktig retning, men det er fortsatt mye tull og man slipper til motstander alt for lett. Etter at Setién ble ansatt har Barcelona vunnet begge kampene på Camp Nou, men ikke overbevisende.

Lagnyheter

For Barcelona er det fortsatt tynt i de fremste rekker, med Dembélé og Suárez ute med langtidskader. Lenglet er også ute etter at han pådro seg rødt kort i sist kamp. Umtiti trente i går med resten av laget, så det ser ut til at han skal rekke kampen til tross for knetrøbbel denne uken.
For Getafe er høyreback Damián Suárez, som har vært veldig god denne sesongen, ute med skade. Benksliter Antunes er usikker foran oppgjøret. Ellers skal Getafe ha fullt mannskap.
Når det gjelder spillere som presterer er det kanskje vanskelig å peke på enkeltspillere hos Getafe, som har fungert så bra som et kollektivt denne sesongen. Cucurella, Suárez og Jason har alle fire assist i seriespill, mens Ángel Rodriguez (9), Jaime Mata (8) og Jorge Molina (5) deler på å score målene.
For Barcelona er det fortsatt Messi som er kongen, 14 mål og 11 assist, men det har stoppet litt opp for magikeren de siste kampene. Messi har ikke scoret på de siste tre kampene. Kan det endre seg mot laget som slipper til færrest skudd i La Liga? Griezmann er nærmeste Barcelona-spiller i begge mål-kategoriene i troppen, med syv mål og fire assist.

Siste fem

Det har ikke vært de store problemene å møte Getafe, men så har de heller ikke vært så gode som det de er akkurat nå. På de siste fem møtene har Barcelona vunnet fire mens en kamp har endt uavgjort. De fem kampene har gitt en målforskjell fordel Barca på: 8-2.
Getafe – Barcelona: 0-2
Barcelona – Getafe: 2-0
Getafe – Barcelona: 1-2
Barcelona – Getafe: 0-0
Getafe – Barcelona: 1-2

Kampfakta

Hvem: FC Barcelona – Getafe CF
Hva: La Liga, runde 24.
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: Lørdag, 15. februar, kl: 16.00
Hvordan: Strive – Kjøp tilgang via Blaugrana her [reklame]
Ved å kjøpe tilgang til Strive via Blaugrana, går en liten del av kaka tilbake til driften av vår nettside.