I kvartfinalen møtes de to største klubbene i Copa del Rey sin historie. Til sammen har lagene vunnet turneringen 53 ganger.
I 16-delsfinalen slet begge lag lenge med å ta seg videre mot antatt svakere motstand. Barcelona trengte to mål av Griezmann på tampen for å slå Ibiza 2-1, mens Bilbao trengte straffespark mot Elche, som de vant 5-4. Athletic Biblao trengte også straffer i åttendedelsfinalen mot Tenerife, der de spilte 90 minutter med en mann mindre, men tok seg videre etter 2-4 etter straffekonkurransen. Barcelona på sin side hadde ikke store problemer med Leganés, som ble slått 5-0 med blant annet to mål av Messi.

Lagnyheter

For Barcelona er det noen skader å ta hensyn til. Med Suárez og Dembélé ute er det ikke mange muligheter igjen i angrep. Neto er også ute med skade. Det betyr at Iñaki Peña, Riqui Puig, Collado, Ansu Fati og Araujo alle er med i den foreløpige 20-mannstroppen.
For Athletic Bilbao er Oscar de Marcos ute, mens resten av laget er forventet å være klare.
Det er to lag som ikke er i sin beste form, men Athletic Bilbao på sin hjemmebane er alltid en tøff motstander og selv om de har slitt med å score mål har de et godt forsvar og slipper inn få mål. De kommer inn i kampen etter et tøft tap på nettopp sin hjemmebane, med 0-2 mot Getafe som har vært veldig gode denne sesongen. Barcelona viste at de kan spille god fotball i ca 60 minutter mot Levante i helgen, før de slapp seg bakpå og lot Levante komme inn i kampen igjen.

Siste fem

Det blir sjeldent mye mål når lagene møtes med kun 7 mål på de siste fem oppgjørene. Barcelona har slitt i det siste mot Athletic og tapte sist kampen i høst på San Mamés 1-0. Over de fem siste har Barcelona vunnet to kamper, spilt to uavgjort og tapt en, som gir en målforskjell på 5-2 fordel Barca.
Athletic Bilbao – Barcelona: 1-0
Athletic Bilbao – Barcelona: 0-0
Barcelona – Athletic Bilbao: 1-1
Barcelona – Athletic Bilbao: 2-0
Athletic Bilbao – Barcelona: 0-2
Hvem: Athletic Club – FC Barcelona.
Hva: Copa del Rey, kvartfinale.
Hvor: San Mamés, Bilbao.
Når: Torsdag, 6. februar, kl: 21:00
Hvordan: VG+