Seier i en meget underholdende kamp.

FC BARCELONA 1 – 0 GRANADA CF

Kampfakta
75′, 1-0 ved Lionel Messi (Arturo Vidal)
Gule/røde kort:
Darwin Machís (rødt), Germán Sánchez, Carlos Fernández – Granada.

Første omgang

Kampen begynte med litt ballbesittelse fra Granada, men det ble med en gang slått hardt ned på av Barcelona som nå var mye mer aggressive og intense i spillet sitt. Kampens første store sjanse kom etter bare et kvarters tid da et frispark fra Messi gikk så vidt over tverrligger. Noen minutter senere hadde Ansu Fati en vanskelig sjanse som forventet ikke gikk inn. Granada hadde ikke et eneste skudd på mål i løpet av den første omgangen og lagene gikk 0-0 til pause. Dette til tross for et vakkert kombinasjonsspill fra Rakitic, Alba og Messi. Sistnevntes skudd gikk i nettveggen.

Andre omgang

Granada virker mer proaktive etter fløyta gikk, men det varte ikke lenge. Hjemmelaget fortsatte sitt sedvanlige press og Messi kom på scoringslisten etter 75 minutter. Det skal dog sies at dette skjedde etter at Rakitic ble byttet ut for Riqui Puig som vant igjen ballen på Granadas banehalvdel og spilte inn resten av laget før Vidal slo en hælflikk til Messi. 1-0, og dette ble kampens resultat da Quiqe Setién tok sin første seier for Barcelona. Det er også første gangen han vinner i den første kampen han tar over en ny klubb. Vamos!

Spillervurderinger:

Ter Stegen 3: Lite å gjøre i kveld. Blir egentlig slått på den ene målsjansen til Granada, men reddes av stolpen.
Roberto 3: Okei kamp av Roberto i kveld. Gjør ikke så mye ut av seg hverken i forsvar eller angrep.
Piqué 4: Har et godt overblikk og viser sin erfaring i kveld. Barcelona spiller mer en back-treer og det føles at Piqué har spilt dette før i hvert fall. Trygg og sikker i pasningsspillet, trenger ikke gjøre så mye takling og avskjæringer på grunn av dette.
Umtiti 4: Vinner mange dueller. Stabil og trygg i kveld, trenger fortsatt mye kamptrening før han er tilbake på toppnivået sitt, men utfyller Piqué og Busquets godt i kveld. Granada hadde bare TO skudd på mål i kveld.
Alba 3: Hadde i kveld en betydelig redusert defensiv rolle da Setién åpenbart valgte en 3-4-3 eller 3-3-4. Alba var, som han pleier, mye fremover og med i angrep. Desverre spilte venstrebacken til Granada en god kamp og derfor ble det lite action fra Jordi i kveld.
Busquets 6 BB: For første gang på lenge er Sergio Busquets ballmannen på midten. Han er veldig involvert i alt som skjer og det kler han godt. Treffsikre pasninger, setter raskt en brems for kontringsmulighetene till Granada. Slår vel TO feilpasninger i hele kveld. For en kamp!
Rakitic 1: Spiller litt bedre. Slår til og med noen fremoverpasninger, men for det meste stort sett i veien som han pleier å være. Byttes ut for Riqui
Vidal 4: Godt forsvars- og støttearbeid i kveld slik som forventes av Vidal. Klarer å kombinere fint med Fati og Messi ved flere anledninger. Fin og viktig involvering til Messis mål. Hadde vi hatt en dårlige spiller på midtbanen hadde det ikke gått såpass godt. Vidal må dekke over mange av feilene som Rakitic gjør.
Fati 3: Aktiv foran målet. Er ikke en kantspiller, men gjør så godt han kan. Blir kastet, slengt og sparket rundt, men gir seg ikke.
Messi 4: Noen gode dribleraid, skyter i retning mål noen ganger, fine og presise pasninger. Presser til og med i gjenvinningen. God kamp av Messi i kveld og kroner det hele med målet. Dessverre kan han gjøre mye mye mer.
Griezmann 3: Ikke den beste dagen foran mål, men Granada spiller ganske kompakt og Griezmann har ikke teknikken til å snike inn et mål. Han gjør opp for dette med et par solide defensive tilbakeløp som høstet velfortjent applaus fra tribunene.

Innbyttere

Puig 4: Vinner ballen vakkert tilbake, spiller godt med og kan på et vis regnes med i oppspillet til målet. I umiddelbar kontrast til Rakitic da Riqui spiller raskere, mer offensivt og bestemt. Solid opptreden.
Carles Pérez: For lite spilletid.
Arthur: For lite spilletid.