[RCD Espanyol 2-2 FC Barcelona] Et intenst by-derby endte desverre med poengdeling.

Anemisk førsteomgang

Barcelona åpnet kampen med å ha stålkontroll på ballbesittelse. Til tross for dette var det hjemmelaget som åpnet scoringen etter 20 minutter. Barcelona så tregere ut enn en snegle på en varm sommerdag og hadde ingen ting å stille opp med. Først på tampen av førsteomgang var de gulkledde nærme en mulighet da Suárez traff stolpen.

Bedre, men ikke godt nok

Det var en annen intensitet i andreomgangen med innhopp av Arturo Vidal. Suárez klarer å utlignde etter ti minutter. Noen minutter senere var det Vidal som scoret etter målgivende fra Suárez. Frenkie de Jong gjorde desverre noen feil og ble utvist. Med kun ti spillere igjen kunne Wu Lei utligne for hjemmelaget og kampen endte 2-2.
Mål: David López 21’ , Luis Suárez 50’, Arturo Vidal 59, Wu Lei 87’
Gult kort: Javi López 35’, Frenkie de Jong 65’, 74’ (Rødt)

Spillervurderinger:

Neto 2: Kunne ikke gjøre så mye med det første målet. Gjør sin første ordentlige redning etter 77 minutter. Burde gjort en bedre jobb på målet til Wu.
Roberto: 2 Anonym i kveld. Klarer ikke å sette preg på kampen.
Piqué 3 : Grei kamp av Piqué i kveld. . Konsentrert. God til å bryte opp muligheter, sovnet dog på begge baklengsmålene.
Lenglet 2: Ikke så god kamp av franskmannen. Spilles ut av posisjon, er sen på gjennombruddene.
Alba 2: Målgivende på målet til Luis Suárez, men egentlig en skuffende kamp av Alba. For det meste ganske upresis.
Busquets 4: Presser godt. God i gjenvinningene. Få feil fra Sergio Busquets i kveld.
Rakitic 1: Slår stort sett bare side- og bakoverpasninger. Et svart hull i angrep. Har noen involveringer i forsvar som redder han fra stryk i kveld. Byttes ut for Vidal etter pause.
De Jong 4: God kontroll. Presis med pasninger. Leser spillet godt. Gjør dessverre to feil som gir han gult kort begge gangene – utvist.
Messi 2: Ikke en veldig god kamp av Messi. Treffer rett på keeper på avslutningene og frisparket var ikke helt nøyaktig. Mister ballen. Har et par gode raid, men kommer ingen vei.
Suárez 3: Spilte López onside på baklengsmålet. Treg. Slapp. Får ikke til så mye. Treffer stolpen. Gjør opp for seg med et mål og målgivende.
Griezmann 2: Springer på løp i bakrom, men klarer ikke å utnytte mulighetene sine.
Innbyttere:
Arturo Vidal 4 BB: Scorer. Gjør en bedre jobb på midtbanen med mer energi og fremskutt spillemåte. Barcelona spiller med en gang mye bedre med chileneren på banen.
Nelson Semedo: For lite spilletid.