Lørdag kveld er vinterpausen offisielt over da Barcelona gjester byrival Espanyol til det som kommer til å bli et intenst og spennende oppgjør.
Espanyol har vært et veldig merkelig lag å følge siste sesongene. I fjor endte de på en svært imponerende 7. plass og sikret dermed kvalifisering til årets utgave av Europa League. Men i sommer forsvant både suksesstrener Rubi og toppscorer Borja Iglesias til Real Betis. Sesongen så langt har vært en gigantisk skuffelse for Espanyol-fansen da laget ligger helt sist på tabellen med kun 2 seire på 18 kamper. En liten opptur har riktignok vært at laget har overbevist i Europa League og tatt seg videre til sluttspillet. Men ellers ser det mørkt ut for byrivalen. Med tap mot Barcelona vil laget kun ha fattige 10 poeng etter halvspilt sesong.
Barcelona ligger så langt på 1. plass i La Liga etter at Real Madrid ikke klarte mer enn uavgjort mot Athletic Bilbao rett før vinterpausen. Rent resultatmessig har laget gjort det godt i det siste, men det er tydelig at laget sliter spillemessig til tider, noe som var veldig tydelig i kampen mot Real Madrid. Så blir det også spennende å se hvordan Valverde gjør det mot Espanyol med henhold til kampene i Supercupen som nærmer seg. Laget har kamp mot Atlético Madrid 9. januar i Saudi-Arabia. Personlig tror jeg laget mot Espanyol blir relativt toppet da det er viktig at spillerne kommer tilbake i kampform etter en liten pause.

Lagnyheter

Ernesto Valverde har tatt ut følgende tropp til kampen mot Espanyol: Neto, Inaki Pena, Nelson Semedo, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Arturo Vidal, Luis Suarez, Lionel Messi, Antoine Griezmann, Carles Perez og Ansu Fati.

Kampfakta

Hvem: RCD Espanyol — FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 19
Hvor: Estadi Cornellà-El Prat, Cornellà, Catalonia
Når: Lørdag 04. januar, kl. 21.00
Hvordan: Strive – Kjøp tilgang via Blaugrana her [reklame]