Etter å ha blitt utsatt er det endelig klart for sesongens første El Clásico.
Begge lagene startet sesongen litt trått, men har klart å stable gode resultater sammen. Det har gjort at Barca og Madrid deler tabelltoppen i La Liga, selv om de mangler å spille kampen seg imellom. Kampen onsdag kveld kan gi oss en serieleder rett før jul.
For Barcelona har målene kommet, og Barca har flest scorede mål i La Liga med 43 – 10 mer enn Madrid. For de hvite fra hovedstaden er det bakover det virkelig har kommet seg. Det er kun Atlético Madrid (10) som har sluppet inn færre enn Madrid, med sine 12 baklengs. Barcelona har på sin side sluppet inn 20 mål.
Lionel Messi er kongen i Barcelona, med 12 scoringer og seks assist i La Liga så langt denne sesongen. For Madrid er det Benzema som leder begge kategorier, med 12 scoringer og fem assist. Sterke tall fra franskmannen, selv om man skal ta med at han har spilt fire kamper mer enn Messi.
Real Madrid har ikke tapt på de siste syv kampene i La Liga, mens Barcelona har vunnet de siste seks kampene i serien på Camp Nou.

Siste om lagene

Barcelona må klare seg uten Ousmane Dembélé og Arthur Melo. Begge sliter med skader i låret, selv om rapportene rundt Arthur har vært litt vage.
For Madrid er Asensio, Vázquez, Marcelo og Hazard alle ute med skader og vil miste kampen, mens James Rodríguez er usikker.

Siste fem oppgjør

Barcelona her ikke tapt de siste gangene klubbene har møttes. De siste fem kampene har endt med tre Barca seire og to uavgjort. Dette har gitt en målforskjell på 12-4 fordel Barca.
Real Madrid – Barcelona: 0-1
Real Madrid – Barcelona: 0-3
Barcelona – Real Madrid: 1-1
Barcelona – Real Madrid: 5-1
Barcelona – Real Madrid: 2-2
Vi har tidligere skrevet om hvordan det gikk for fem, ti og femten år siden, det kan du lese om hvis du trykker her.
Eller om du vil lese deg opp på lagdel mot lagdel, kan du trykke her.
Vi har også sett på formspillere inn mot El Clásico, som du kan se om du trykker her.
Hvem: FC Barcelona – Real Madrid CF
Hva: La Liga, runde 10 (hengekamp)
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Onsdag 18. desember 2019, kl. 20:00
Hvordan: Strive – Kjøp tilgang via Blaugrana her [reklame]
Ved å kjøpe tilgang til Strive via Blaugrana, går en liten del av kaka tilbake til driften av når nettside.