Lagene ligger likt på tabellen, og kampen kan bli avgjort av en spiller som har dagen. Her ser vi på de spillerne som har vist best form i det siste.
Det er de to største lagene i Spania. Det er de to lagene som ligger øverst på tabellen. Mye jevnere er det vanskelig å få det foran et El Clásico. Spesielt da begge lag spilte uavgjort mot tøff motstand i helgen.

Tre formspillere fra hvert lag

Barcelona
Ser vi bort ifra helgens kamp for Barcelona er det to spillere som har skilt seg ut hele denne sesongen for Barca. Og da er det vel heller ingen stor overraskelse at Messi blir nummer en på listen. Ikke fantastisk mot La Real, men har ellers hatt en helt fantastisk høst. Argentineren, til tross for å ha mistet en del tid med skade, er delt toppscorer i La Liga, samt delt assist-leder. Det er stor sjanse for at det er Messi som avgjør kampen onsdag kveld.
Nummer to for Barca blir Marc Andre ter Stegen. Svak kamp i helgen, men utenom den har tyskeren vært bunnsolid denne sesongen. Verdens beste keeper så langt sesongen 2019/20? Sammen med Messi er den blonde keeperen grunnen til at Barcelona har gjort det så bra som de har denne sesongen. Både i La Liga og CL har ter Stegen hatt ekstreme redninger i kamp etter kamp.
Nummer tre på listen er vanskeligere. Det er noen å velge mellom, men her velger jeg å sette inn Antoine Griezmann. Scoringen i helgen var bra og han ser ut til å få bedre kjemi med resten av laget for hver kamp som går. Han jobber hardt og var ved flere anledninger lenger nede i banen enn Busquets og jobbet defensivt mot Sociedad. Griezmann har fortsatt mye å gå på, men det ser ut til at det kommer seg. Spillere som kunne vært med her er Lenglet og de Jong. Begge to har vært gode i det siste.
Real Madrid
Også for de hvite fra hovedstaden er det vel ikke mye tvil? Karim Benzema har kommet seg ut av skyggen til Cristiano Ronaldo og får vise hva han er god for. Troner på topp på toppscorerlisten i La Liga sammen med Messi, med 12 scoringer. Franskmannen har også fem assist i serien. Kun én mindre enn Messi. Viste at han er viktig og i form mot Valencia da han var på rett plass for å berge ett poeng på tampen i helgen.
På andreplass velger jeg Federico Valverde. Uruguayaneren kom inn i laget da Madrid haltet tidligere i sesongen, og etter at midtbanemannen begynte å spille regelmessig har laget vært mye bedre. Har kommet inn med energi og løpskraft på midtbanen. Jobber godt defensivt men er også bra med på offensive løp som åpner rom for resten av de angripende spillerne. Det har blitt ryktet at Zidane skal vurdere å sette Valverde til å mannsmarkere Messi under kampen.
På tredjeplassen finner vi Kroos. Tyskeren som så ut til å være ferdig forrige sesong har klart å hente seg inn igjen. Kanskje er det fordi han har fått inn en Valverde på motsatt indreløper som er mer bevegelig, men Kroos har sett ut som han gjorde for noen sesonger siden. Han har scoret tre mål og har tre assist i alle turneringer denne sesongen og høyrefoten er alltid farlig. Man kunne også tatt med Casemiro og Varane på Madrid sin liste.
Så da ser listene slik ut:
Barcelona:
1. Messi
2. Ter Stegen
3. Griezmann
Real Madrid:
1. Benzema
2. Valverde
3. Kroos
Men, dette er El Clásico. Her kan hvem som helst avgjøre og kampene lever ofte sitt helt eget liv enn hva man har sett tidligere i sesongen. Noen spillere du mener har vist seg frem i det siste og kommer inn i kampen i god form?