Onsdag kveld braker det løs igjen da verdens største klubboppgjør mellom Barcelona og Real Madrid er tilbake. Etter Real Madrid spilte uavgjort mot Valencia søndag kveld ligger klubbene helt likt, kun atskilt på målforskjell i favør Barcelona. I fjor endte det hele 5-1 etter en maktdemonstrasjon fra Barcelona, noe som også gjorde at Real Madrid-trener Julen Lopetegui fikk sparken ikke lenge etterpå. Laget fra hovedstaden ser riktignok betydelig sterkere ut i år med Zinedine Zidane tilbake i sjefsstolen. Barcelona har på sin side ikke imponert like mye som i fjor, verken resultatmessig eller spillemessig, og alt ligger tilrette for en jevn, underholdende og spennende kamp på Camp Nou.

Keeper: Marc-Andre ter Stegen – Thibaut Courtois

Vår tyske skuddstopper ser mer og mer solid ut for hvert år som går i Barça-trøya og de aller fleste er nok enige i at «MaTs» nå kan bli regnet som en av de beste keeperne i verden, og kanskje den aller beste. Med ballen i føttene er det nok ingen keepere i verden som er like gode som tyskeren og han er ekstremt viktig for det oppbyggende spillet til Barça.
Thibaut Courtois ble hentet til Real Madrid for drøye 300 millioner kroner i fjor. Han utkonkurrerte Keylor Navas som endte med å dra til PSG før årets sesong. Likevel har den tårnhøye belgieren ikke alltid vært like solid i RM-buret og har til tider slitt med å gjenskape formen han viste for Chelsea. De fleste er nok enige i at det er «MaTs» som kommer seirende ut i keeperduellen.

Forsvar: Roberto/Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy

Begge lag har utvilsomt klassespillere i samtlige fire forsvarsposisjoner men det er Real Madrid som har imponert mest forsvarsmessig denne sesongen. Umtiti har aldri kommet seg helt etter gjentagende kneskader noe som har gjort at det nok en gang denne sesongen er Lenglet som foretrekkes som makker til «El Presidente». Barcelona har sluppet inn hele 20 mål på 16 kamper så langt denne sesongen, og selv om Ter-Stegen har spilt meget bra har det kun blitt 4 «clean sheets» på han denne sesongen. Alba fikk 70 minutter mot Real Sociedad i helgen og starter etter alle solemerker på onsdag. På høyrebacken er det noe mer usikkert. Personlig antar jeg at Roberto får fortsette å starte da Semedo kun fikk spille 20 minutter mot Sociedad etter et lengre skadeopphold.
Marcelo er ute med skade og da Mendy sonet suspensjon mot Valencia i helgen er han nok tilbake i startoppstillingen mot Barcelona. Real Madrid har sluppet inn nest færrest mål i ligaen, kun slått av byrivalene. Varane og Ramos er er inne i sin 8. sesong som stoppermakkere, men får ikke hjelp på venstresiden av Marcelo som sliter med skade. Dermed ser det ut som at det blir nyinnkjøpte Ferland Mendy på venstrebacken. Carvajal er fast invetar på høyrebacken.

Midtbane: Rakitic, Busquets, de Jong – Kroos, Casemiro, Modric

Arthur er fortsatt ute med skade og dermed blir det nok en gang Rakitic som får starte. Busquets er udiskutabel starter og kommer til å bli en viktig brikke for å demme opp i de offensive truslene som Kroos og Modric utgjør. Frenkie de Jong har vært meget solid så langt denne sesongen og blir ekstremt viktig i kampen mot Madrid i å prøve å skape sjanser i det som har vært et solid forsvar så langt.
Kroos, Casemiro og Modric trioen går inn i sin 5. sesong sammen og må vel sies å være en av de beste midtbanetrioene det siste tiåret. Med Casemiros «ødeleggende kraft», Kroos pasningsferdigheter og Modrics kreative egenskaper er det en meget komplett midtbanetrio. Kroos har vært veldig god så langt denne sesongen og Modric ble tatt av tidlig mot Valencia for å hvile. Casemiro var på benken under hele kampen mot Valencia men jeg regner med at han blir å se i startoppstillingen mot Barcelona onsdag kveld, selv om uruguayanske Fede Valverde har gjort sakene sine veldig bra denne sesongen.

Angrep: Messi, Suarez, Griezmann – Bale, Benzema, Isco/Rodrygo

«MSG» har nå virkelig begynt å finne flytsonen. De siste kampene har man sett store forbedringer i tempo, samspill og bevegelser. Det er ingen tvil om at det er denne trioen som kommer til å starte mot Real Madrid på onsdag, spesielt også ettersom Dembele er ute med skade. Messi er den mestscorende gjennom tidene i El Clásico med 26 mål mens Suarez har notert seg for 11 mål. Så gjenstår det å se hvordan Griezmann gjør det i det som blir hans første El Clásico.
I Real Madrid er det langt mer usikkert hvem som starter kampen. Vazquez og Hazard er begge ute med skade og venstrevingen/sentral offensiv blir med det litt mer usikkert. Det er fortsatt ukjent om Zidane kommer til å sette opp laget sitt i en 4-3-3 med to vinger og en midtspiss eller en 4-3-1-2 med Isco som sentral offensiv bak Bale og Benzema. Min gjetning er at Madrid kommer ut i en 4-3-3 med Bale og Rodrygo som vinger. Benzema på spissplass. Det blir også en «toppscorerduell» mellom Benzema og Messi som begge står med 12 ligamål så langt denne sesongen.
Vi tror dermed på disse lagoppstillingene:
Barcelona: ter Stegen, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Busquets, Raktic, de Jong, Messi, Suarez, Griezmann
Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy, Casemiro, Kroos, Modric, Bale, Benzema, Rodrygo