Vi starter oppladningen til onsdagens El Clásico ved å se tilbake på noen tidligere oppgjør.

20. november 2004: Barcelona 3-0 Real Madrid

Ronaldinho, Xavi, Puyol, Deco og Eto’o i blaugrana-farger. Zidane, Ronaldo, Raúl, Roberto Carlos, Casillas, Figo og Beckham i hvitt. Man kan trygt slå fast at det ikke manglet på verdensstjerner i El Clásico for femten år siden. Denne kampen skulle vise seg å virkelig legge grunnlaget for Barcelona sin La Liga-triumf etter seks lange år med én enkelt andreplass som beste resultat.
Ronaldinho gikk ut i hundre og plaget Los Blancos-forsvaret fra første sekund. Rafa Márquez satt også standarden defensivt med å klippe ned Luis Figo før seks minutter var spilt. Etter snaue halvtimen eksploderer Camp Nou; Ronaldinho sender en mislykket stikker gjennom fra midtbanen, men Roberto Carlos og Iker Casillas kløner det virkelig til og en våken Samuel Eto’o snapper ballen foran nesen på dem begge. Kameruneren kan spasere ballen i mål og Barça tar ledelsen.
Kun et lite kvarter senere dobler Giovanni van Bronckhorst ledelsen foran et ekstatisk hjemmepublikum. Ronaldinho, Deco og nederlenderen kombinerer fint og van Bronckhorst dunker ballen mellom beina på en sjanseløs Casillas.
Med femten minutter igjen å spille går Eto’o på et ellevilt soloraid. Spissen snapper ballen fra Zidane godt inne på egen banehalvdel før han setter full fart mot Madrid-målet, og i sekstenmeter blir han lagt i bakken av to svimle menn i hvitt. Ronaldinho fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 3-0 med et kontant straffespark.

21. november 2009: Barcelona 1-0 Real Madrid

I den foregående sesongen var Los Blancos blitt ydmyket to ganger av et sultent Barcelona anført av Pep Guardiola i sin første sesong. Den sommeren knuste Real Madrid-president Florentino Pérez sparegrisen for å få tak i nye «Galácticos». Inn dørene kom Cristiano Ronaldo, Kaká, Xabi Alonso og Karim Benzema. Det var imidlertid ikke nok mot Barça foran et stappfullt Camp Nou.
Gjestene fra Madrid var farlig frempå tidlig i kampen da Kaká dro seg nydelig forbi Piqué før han serverte Ronaldo på sølvfat, men en fabelaktig feberredning av Víctor Valdés hindret mål imot. Resten av den første omgangen klarte ingen av lagene å skape noe verdt å nevne.
I andre omgang var det også gjestene som skulle starte best. Gonzalo Higuaín fintet seg forbi en utspilt Éric Abidal, men denne gangen var det Carles Puyol som i kjent stil avverget mål imot med en fenomenal blokkering. Etter 55 minutter på kampuret var det endelig Barcelona sin tur; Dani Alves fører ballen oppover langs høyresiden før han sender en høyt og langt innlegg, mottakeren er nyervervelsen Zlatan Ibrahimović som fra kloss hold dunker ballen inn med venstrefoten på hel volley.
Resten av kampen blir en stillingskrig mellom lagene der Barça klarer å dra i land seieren. Ligagull ble det også den sesongen.

25. oktober 2014: Real Madrid 3-1 Barcelona

Definitivt en av de verste El Clásico-oppgjørene i nyere tid for alle som kategoriserer seg selv som Culés. Kampens store snakkis var imidlertid Luis Enrique sitt valg om å hive Luis Suárez inn i startelleveren på Santiago Bernabéu, spesielt på grunn av hans manglende kampform. Uruguayaneren hadde nemlig nettopp sonet ferdig karantenen for bitingen i VM den sommeren.
Kampen startet likevel eksepsjonelt for Barcelona; etter seks minutter Neymar blir spilt opp på hjørnet på hjemmelagets sekstenmeter, drar seg inn i banen forbi Carvajal og Pepe før han hamrer ballen nede ved den høyre stolperoten.
Til tross for den tidlige scoringen, makter ikke Barça å feste grepet om kampen og det er vertene som skaper de store sjansene. Etter en drøy halvtime spilt kløner Piqué det til og stopper et innlegg langs bakken med hånden. Ronaldo setter straffen kontant. I starten av andre omgang scorer Benzema og Pepe hvert sitt mål og kampen ebber ut i seier til hjemmelaget.
Har du noen minner fra de nevnte kampene?