God underholdning, og et imponerende resultat med tanke på at Barcelona spilte med flere backup spillere.
Inter 1 – 2 FC Barcelona
Kampfakta:
Mål: 22’ ved Pérez, 86’ ved Fati
Første omgang
På tross av at Messi ikke var med i kamptroppen bød første omgang på god underholdning. Barcelona ble hardt presset fra starten av, og det var tydelig at Inter ønsker å sette et tidlig preg på matchen. Selv om Inter var farlig frempå var det Barcelona som scoret det første målet. I det 22’ min satte Pérez inn 1-0, etter godt forarbeid av både Todibo og Aleñá. Målet la press på Inter spillerne, og Barcelona fremstod som mer selvsikre. Neto hadde flere gode redninger, men lite han kunne gjøre på målet i mot, ettersom Lukaku sitt skudd traff Umtiti.
Andre omgang
Andre omgang startet med et heftig Inter press, ettersom de visste at de mest sannsynlig måtte vinne for å avansere i Champions League. Barcelona derimot presterte å holde unna takket være enkelte spillere. Omgangen bød ikke på mange sjanser for Barcelona sin del, men i det 86’ min kombinerte Suarez og Fati fint, og sistnevnte leverte et deilig skudd fra 16 metern’ som gikk inn via stoplen. Inter var til tider uheldig, men Barcelona leverte en god kamp.
Spillervurderinger:
Neto 4: Reserve keeperen er god i dag, og har flere fine redninger. Snuser på banens beste, men når ikke helt opp.
Wague 3: God med ball, godt driv og energisk. Har noen bra taklinger og er med offensivt. En av de spillerne på banen som skiller seg litt ut.
Todibo 4 (BB): For en kjempe! Vi visste alle at han er et stort talent, men utrolig imponerende å se en 19 åring spille så godt mot et voksent lag som leder hjemlig serie. Fungerer godt sammen med sine stoppermakkere, og er sterkt delaktig i den første scoringen til Barcelona.
Clement Lenglet 3: Har to enorme blokkeringer som mest sannsynlig hindrer scoring, men får dessverre litt trekk for at han ikke klarer å score i første omgang.
Umtiti 3: En godkjent kamp av franskmannen. Gjør ikke mye ut av seg, men har heller ingen blemmer. Opptrer som stabil, og jeg håper han kan fortsette i samme spor fremover.
Junior Firpo 2: Firpo får det ikke helt til. Han henger ikke alltid med, og klarer ikke bidra særlig mye fremover. Selv om han gjør en ok figur er han etter min mening sammen med Griezmann den spilleren som leverer svakest i dag.
Vidal 3: Jobber og løper mye, og er til tider god til å distribuere ball. Bidrar også defensivt, samtidig som at han viser at han har rutine.
Rakitic 3: Er litt tilbaketrukken offensivt, men det bidrar med å opprettholde stabilitet innad i laget. Blir byttet ut til fordel for De Jong tidlig i andre omgang, og leverer absolutt en godkjent kamp.
Alena 4: En av banens beste spillere, og er en vital del av den offensive slagkraften til Barcelona i dag. Roter vekk ball ved noen anledninger, men jobber hardt og viser at han vil. Fortsett sånn!
Griezmann 2: Gjør ingen feil, men utretter ikke noe særlig heller. Alt i alt en svak kamp av vår lille franskmann, og blir byttet ut i det i 63’ min.
Carles Perez 3: God kamp av unggutten, og scorer også i det 23’ min. Er til tider et uromoment for Inter spillerne. God med ballen i bena, samt kvikk. Blir byttet ut til fordel for Fati i det 85’ min.
Innbyttere:
Suarez 3: For en irriterende fyr å spille mot, men heldigvis spiller han for Barcelona. Bidrar til å opprettholde ro i laget, og noterer seg for en assist. En god match av vampyren.
De Jong 3: Nederlenderen har et godt driv med ballen og han er meget flink til å strø pasninger. Gjør ikke noe nevneverdig, men gjør allikevel en god figur i kveld.
Fati 3: Skulle gjerne gitt Ansu Fati en høyere karakter i dag, men gutten spiller knapt ti minutter. Det tar ikke lang tid før han viser hvorfor han fikk komme innpå, fordi han scorer allerede i det 86’ min. Leverer en matchavgjørende scoring, og forhåpentligvis kommer han til å score mange flere!