Det var en mørk og regnfull aften i Madrid. Messi reddet igjen dagen med et vakkert mål til slutt.
Atlético Madrid 0 – 1 FC Barcelona
Kampfakta:
Mål: Messi (85)
Gule kort: Partey (7), Correa (20), Piqué (31), Rakitic (51), Lenglet (64), Vitolo (68), Monteiro (72),

Første omgang

Det var en dårlig start på kampen for FC Barcelona. Bortelaget hadde ingen gode muligheter på mål midtveis i den første omgangen, mens Atlético var i fyr og flamme. Takket være en solid redning av ter Stegen beholdt Barcelona nullen. Rakitic kom til den første muligheten etter 25 minutter spilt. Det ebbet litt frem og tilbake med et par muligheter til begge lag, men det endte altså 0-0 til pause.

Andre omgang

Griezmann startet omgangen med å fyre av et skudd rett på Oblak og det fortsatte til rundt timen spilt. Suárez, Firpo og Messi hadde alle solide avslutninger på mål med bare minutter fra hverandre. Neste høydepunkt kom rundt det 70. minuttet da først Griezmann hadde en voldsom sjanse på mål, men traff feil og ballen suste langt over mål, noen strakser senere var Piqué og Messi involvert i en stor kontring for Atlético. Piqué heldig som ikke fikk sitt andre gule for kampen.
Kampens første mål kom etter 85 minutter og selvfølgelig var det Lionel Messi som gjorde det. Godt forangrep av seg selv, med litt hjelp fra Suárez og de Jong. Dermed tok Barcelona en sterk borteseier med seg på vei hjem til Catalonia.

Spillervurderinger:

Ter Stegen 6 BB: Noen virkelig solide redninger i kveld. Holder Barcelona med i oppgjøret gjennom hele kampen.
Firpo 2: Svak kamp av Junior. Lite kreativitet i angrep, henger ikke med i forsvar og Atlético angriper mye fra hans side i kveld. Blir reddet av Piqué og Lenglet.
Piqué 4: God kamp av Gerard Piqué. Gode blokkeringer og solid i forsvar. Vinner dueller. Byttes ut for Umtiti på grunn av en kneskade.
Lenglet 3: Grei kamp av franskmannen. Gjør en solid jobb i forsvar sammen med Piqué i kveld, men lever litt farlig i noen av duellene. Heldigvis hadde Barcelona marginene på sin side.
Sergi Roberto 4: En god kamp av Sergi i kveld. Godt plassert, gjør få feil. Kommer også på en god kontringsmulighet sammen med Suárez, men sistnevnte bommer.
Rakitic 1: Hadde et halvveis forsøk på mål etter halvtimen. Vimser for det meste rundt, aldri i forkant eller med ballen i sin kontroll. Et svakt ledd i midtbanen.
De Jong 4: Svært få feilpasninger. Både legger til rette og rydder opp. Godt plassert og avverger mye fra Atlético. Arthur og de Jong må spille mer og mer sammen, for de er de beste midtbanespillerne vi har.
Arthur 4: En solid kamp av brasilianeren. God i gjenvinningen, god til å legge til rette for andre spillere.
Griezmann 2: Stille kamp for franskmannen. Noe påvirket av pipekonserten? Kunne gjort opp for seg med å hamre inn sjansen han fikk etter 69 minutter, men dessverre ble vinkelen feil.
Suárez 3: Rolig kamp av spissen, men henger greit med i angrep. Ikke helt katastrofe slik han pleier å spille. Bommer på et par skuddsjanser, men kombinerer fint med Messi som setter inn kampvinnermålet.
Messi 6: Rask i bevegelsene, blir for mye for Atlético-spillerne å håndtere som gjør at han kan sette opp mulighetene. Får endelig scoringen sin etter 85 minutter. Og med 70% av forarbeidet selv også.

Inbyttere:

Vidal 3: Bringer litt med fart og vertikalitet i spillet og det merkes da Atlético ikke lenger klarer å henge med i svingene.
Umtiti 3: Gjør en god kamp etter innhoppet på kort varsel. Ingen store feil.