Vi i Blaugrana har slått av en prat med Emil Karlsen fra Atlético Noruega i forbindelse med søndagens seriekamp mellom Barcelona og Atlético Madrid.
Karlsen er del av en liten gruppe som driver Atlético Noruega, Atlético Madrids norske supporterklubb. Supporterklubben har vært i drift siden 2011, og har i likhet med Blaugrana sin egen nettside.
Jeg må nesten starte med det opplagte; hvorfor ble det akkurat Atlético Madrid, og hva er ditt første minne med klubben?

— Veldig godt spørsmål. Som ung hadde jeg ikke noe internasjonalt lag, men jeg likte fotball og så det meste av det som var. Fikk et øye opp for Atlético Madrid og begynte å følge mer og mer med. Husker godt tiden med Agüero, Forlan, Simao og gjengen der, det var tiden hvor jeg virkelig fikk sansen for laget, og derfra utviklet det seg til det jeg har i dag.

— Første store kampminner som jeg har i dag er 4-3-kampen mot Barcelona tilbake i 2009 og EL-finalen i 2010 mot Fulham.

Dere har et splittert nytt stadionanlegg, en fantastisk supportskare samt spillere og trenere i verdensklasse, men hva er det beste med å være Atleti-supporter?

— Mye av det du sier er en del av det, det var jo en tid hvor det var ganske mye verre. Men personlig så er det følelsen med å dra på kamp og den tilknytningen man får til det hele når man er der. Fansen er fantastisk! Vi klager selvfølgelig mye (som alle fotballsupportere), men sannheten er jo at vi er inne i en fantastisk periode som rett og slett er historisk bra for klubben.

Diego Simeone har naturligvis bidratt til mye av den stabiliteten, men i det siste har det florert av rykter om klubber som ønsker å hente ham. Tror du han fortsatt er Atlético-trener neste sesong? Eller vil vi neste sommer – for første gang på 9 år – se en ny trener for Los Rojiblancos?

— Jeg føler meg ganske sikker på at han blir i klubben også neste sesong, men samtidig er jeg ganske sikker på at vi går inn i hans siste periode som trener. Han har kontrakt til 2022 og han blir nok uansett ikke lengre enn det. Men mitt tips er at han ender opp med å dra etter neste sesong. Hvem som tar over da er ikke godt å si, det blir en skremmende tid for oss Atleti-fans…

Tar han et ligagull til før han gir seg?

— Konkurransen er beinhard, men jeg sier ja!

Det må vel være litt ergerlig å rote vekk så mange poeng i uavgjort-kamper i en sesong der både Barça og Los Blancos nærmest har famlet i blinde til tider?

— Ja, det har vært mange kamper hvor man sitter igjen med en ekkel følelse. Jeg føler at de fleste uavgjortkampene hvis vi fjerner Real Madrid og Valladolid er kamper Atleti burde ha avgjort.. Alt for mange uavgjort har dessverre vært det som har felt Atlético de siste to sesongene. Men det er spesielt ergerlig i år hvor de to andre store har startet svakt.

Hvis vi vender blikket over mot søndags kamp; hvilken velkomst tror du Griezmann får på Wanda Metropolitano?

— Tror det vil være blandet på stadion men at vi vil høre en enorm pipekonsert. Det har vært mye frem og tilbake blant Atleti-fans hvordan det vil bli, men jeg tror personlig det blir en ganske heftig pipekonsert.

Hvordan tror du han feirer dersom han scorer?

— Tror ikke han feirer i det hele tatt, han har nok fortsatt endel følelser for klubben selv om det ble en litt omdiskutert avskjed.

Hvilke plan håper og tror du at Diego Simeone har lagt for å kneble Messi og co. søndag kveld?

— Diego Simeone har mange ganger snakket om hvor vanskelig det er å stoppe han (om det er mulig i det hele tatt), men det blir nok tett defensiv organisering som dere sikkert kjenner til. Jeg tror også man periodevis vil forsøke å presse Barcelona høyt for å unngå at Messi får kontakt med ballen. Forskjellen fra tidligere år er at det vil være Renan Lodi og Mario Hermoso som primært skal stoppe han, så får vi se hvordan det går.

Helt til slutt, hva tror du resultatet blir og hvem putter (forhåpentligvis)?

— Atleti bør vinne denne kampen for å henge med, men tror det ender i nok en uavgjort. Jeg tipper 1-1 med mål av Messi og João Félix.

Vi ønsker å takke Emil og resten av gjengen i Atlético Noruega for at de kunne stille til intervju, og ønsker dem lykke til på søndag. Måtte det beste laget vinne!