To sovende giganter som har slitt spillemessig denne sesongen åpnet rolig, men så var det kanskje sesongbeste av Barca. I hvert fall i 25 minutter.

FC BARCELONA 3-1 BORUSSIA DORTMUND

Kampfakta
29′, 1-0 ved Luis Suárez (Lionel Messi)
33′, 2-0 ved Lionel Messi (Luis Suárez)
67′, 3-0 ved Antoine Griezmann (Lionel Messi)
77′, 3-1 ved Jadon Sancho (Julian Brandt)
Gule kort:
Lionel Messi og Sergio Busquets (Barcelona)
Raphael Guerreiro (Dortmund)

God førsteomgang og en magisk Messi

Det tok 20 minutter før Barcelona virkelig våknet. Før det hadde Rakitic gitt fra seg ballen og Dortmund fått en stor mulighet som Umtiti fikk stoppet. Messi sendte en stikker gjennom til Suárez som satte ballen i mål etter 22 minutter, men ble vinket av for offside. Det skulle være et forvarsel til Dortmund forsvaret, for kun minutter senere var det de to igjen, og denne gang ble Suárez sin scoring stående. Barca begynte å sette presset høyt og vant ballen igjen i gunstige posisjoner og kun fire minutter etter var rollene omgjort. De Jong vant ballen og på ett touch satt han opp Suárez som spilte videre til Messi og dermed 2-0 inn i hvilen.
Andreomgang starter ganske likt som den første. Dortmund er kun litt presisjon unna å komme to spillere alene med ter Stegen, men den tyske målvakten var våkent med. Barcelona la seg mer bakpå for å styre kampen og Dortmund slet med å skape det helt store. Messi kjørte magi som kun han ved flere anledninger og assisterte også Griezmann, som etter å ha satt ballen i mål snudde seg rett mot Messi og skrek i glede. Deilig å se! Barcelona lot Dortmund få ha en del ball og Sancho scoret en fin scoring for Dortmund. Barcelona la seg veldig bakpå og ter Stegen måtte i arbeid et par ganger på tampen, men kampen endte 3-1 til Barca og dermed er Barcelona sikret førsteplassen i gruppa.

Spillervuderinger

Ter Stegen 5:
Her er jeg litt i tvil. Kan han gjøre en bedre jobb på scoringen til Sancho? Jeg velger å tro at han ikke *skal* ta den. Litt dekket av Firpo er skuddet også. Ellers tar han det han skal ta, i tillegg til et par gode involveringer. Spiller også av press med et par gode pasninger.
Roberto 3:
Løper mye og er god til å gå på løp når lagkompisene trenger det. Problemet kommer når han har mulighet til å skape noe. Konsekvent elendige innlegg. Mellom to spillere i en underlivshøyde som ville gjort det vanskelig for spillere å få avsluttet uansett.
Umtiti 4:
Redder baklengs på Rakitic sin feil etter ett minutt. Kunne spilt bedre men gjør heller ingen direkte feil.
Lenglet 4:
Bryter foran og er veldig aggressiv i spillet i dag. Stopper flere angrep på den måten og der er han god. Spiller dog ballen fra seg veldig enkelt flere ganger og det trekkes han for.
Firpo 4:
Litt hipp som happ om det er 4 eller 3. Prøver seg med fremover i banen flere ganger og får derfor 4. Ikke helt på bølgelengde alltid med de andre, men han prøver og det skal han få for.
Busquets 4:
Hverken god eller dårlig. Rolig som skjæra på tunet, men kanskje litt for rolig av og til når han mister ballen litt enkelt. Vi ser forskjell på hvordan midtbanen vår vinner ballen, der Busquets ikke kan løpe opp noen gjør Frenkie det. Blekkspruten er som regel god med ball og er med på å spille seg godt ut av Dortmund-presset et par ganger.
Rakitic 3:
Starter kampen med en horribel feilpasning som kunne/burde gitt Dortumund en tidlig ledelse. Slapp med skrekken og spilte seg opp. Gode løp og en fin langpasning spesielt i førsteomgang før han forsvant litt ut av kampen. Veldig nære en 4.
De Jong 5:
Flere viktige ballvinninger og er tredje sist på to av målene. Løper mye og er vår beste defensive på midten i tillegg til at han er god til å spille av press.
Dembélé N/A:
Blir, som vanlig, skadet og blir byttet ut etter 24 minutter.
Suárez 4:
Her vurderte jeg en 5 en god stund, men han blir ganske usynlig etter pause. Har noen feilpasninger og dårlige touch, men før pause spiller uruguayaneren veldig godt. Noterer seg for en scoring og en assist og har en scoring annulert for et par millimeter offside. Veldig positiv til de første 45 for Suárez som vi kan håpe bygger videre på det.
Messi 6 BB:
Hva kan man si? Scorer ett og assisterer to, og kunne hatt flere. Dribler av flere Dortmund-spillere ved flere anledninger, selv om de prøver å sparke han ned. Har et frispark i metallet i tillegg.

Innbyttere

Griezmann 4:
Kommer inn etter 24 minutter for en skadet Dembélé. Virker kanskje litt tilfeldig men Barcelona sitt press og gjennvinningsspill løfter seg flere hakk etter at Griezmann kom inn. Jobber hardt og får seg en scoring, på en Messi-assist, som så ut til å bety veldig mye for Griezmann.
Vidal N/A:
Får 15 monnuter med tilleggstiden.
Moussa Wagué N/A:
Kommer inn på overtiden for Suárez.