Det er klart for ett forrykende storoppgjør i Catalunya, når Barcelona tar i mot Borussia Dortmund. Begge lag har mye å spille for, da seier sikrer vinneren avansement til neste runde.
Borussia Dortmund gjester Camp Nou og Barcelona onsdag kveld for en tøff batalje i Champions League. Forrige oppgjør endte 0-0 i Dortmund. Det var en jevnspilt kamp uten at Barcelona imponerte i noen stor grad. For tyskerne har det gått sånn passe siden det forrige møte. Dortmund har kun tatt 11 av 24 poeng siden kampen i september. Dette er langt fra godkjent for ett lag som er forventet å kjempe om Bundesliga tittelen. Tyskerne har dog en bedre form å vise til i Champions League. De fikk en sterk seier i forrige runde mot Inter Milan, hvor de snudde 0-2 til en 3-2 seier. Det gjør at de er på andre plass i gruppe f, med 7 poeng. Vinner de mot Barcelona er de kvalifisert til neste runde.
Utilgjengelige spillere for Borussia Dortmund er Marcel Schmelzer, Thomas Delaney som er ute med skade.
Til tross for varierende kvalitet på det katalanerne har levert i år, er de i alle turneringer ubeseiret på Camp Nou denne sesongen. De har på de siste 11 kampene 9 seire, 1 uavgjort og 1 tap. De ligger på første plass i gruppe f med 8 poeng. Med seiere på onsdag, er Barcelona sikret avansement til neste runde. Det ville være fordelaktig å ha avansement i boks før en svært vanskelig bortekamp mot Inter Milan i siste gruppespill kamp. Til helgen møter Barcelona tøff motstand i Atlético Madrid, noe som muligens kan påvirke onsdagens lagoppstilling.
For Barcelona er Gerard Piqué suspendert for antall gule kort, og Jordi Alba, Clément Lenglet og Nélson Semedo er utilgjengelig på grunn av skader.

Lagnyheter

Følgende spillere er tatt med i Barcelonas kamptropp mot Dortmund: Ter Stegen, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Neto, Lenglet, M. Wague, Griezmann, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Ansu Fat

Kampfakta

Hvem:FC Barcelona – Borussia Dortmund
Hva:Champions League, gruppespill kamp fem.
Hvor:Barcelona, Camp Nou.
Når:Onsdag 27. november kl. 21:00
Hvordan:Kampen vises på Viasat 2/ Viaplay.