Klubbfotballen er endelig tilbake, men det er også Barcelona sin krampaktige fotball.

LEGANÉS 1 – 2 FC BARCELONA

Kampfakta
12′, 1-0 ved Youssef En-Nesyri (Roque Mesa)
53′, 1-1 ved Luis Suárez (Lionel Messi)
79′, 1-2 ved Arturo Vidal
Gule/røde kort:
Roque Mesa – Leganés.
Sergio Busquets, Arturo Vidal – Barcelona.
Tøff batalje i Madrid
Som følge av en skadeplaget tropp fikk flere spillere muligheten til å vise hva de er god for. Begge lag gikk ut relativt forsiktig, men etter drøye 10 minutter eksploderer det i Madrids sørvestlige bydel. Hjemmelagets Youssef En-Nesyri blir spilt gjennom langs høyresiden, drar seg inn og putter den kontant i lengste kryss. 1-0. Kun et par minutter senere er det Dembélé og Piqué som kløner det til, og hjemmelaget er nær ved å doble ledelsen. Resten av den første omgangen er det Barça som krampaktig prøver å bryte gjennom hjemmelagets forsvar, overraskende nok uten hell. Lagene går til pause på stillingen 1-0 til hovedstadslaget.
Kampens andre omgang starter med en merkelig sekvens. Piqué header en corner i stolpen og får ballen i retur, men velger tilsynelatende å dempe den på strak arm med hensikt. Noen minutter senere blir Messi klippet ned omtrent 35 meter fra mål. Frisparket tar han selv og innlegget lander millimeterpresist på pannebrasken til El Pistolero som stanger ballen i nettmaskene. 1-1. De neste 25 minuttene blir en relativt jevn batalje mellom lagene, der ingen klarer å produsere de helt store sjansene. Etter 80 minutter skjer det endelig noe. Dembélé slår inn en corner som går via en spiller og i beina på Arturo Vidal som putter ballen i mål fra kloss hold. Dommeren bruker litt tid på å kontrollere at ballen gikk via en Leganés-spiller, slik at det ikke kunne være offside på chileneren. 1-2. Barcelona kontrollerer resten av kampen og det ender med seier på en dårlig dag.

Spillervurderinger

Ter Stegen 3 (BB):
Tyskeren kan på ingen måte klandres for En-Nesyri sin kanonkule innledningsvis. Tar ellers det han burde ta, men kunne vært mer aktiv i oppbygningsfasen.
Wagué 2:
Det er gledelig å se den unge senegaleseren i startelleveren. Har dessverre vanskelige arbeidsvilkår og sliter i lange perioder med å hamle opp med aggressive motstandere, i likhet med resten av forsvarerne.
Piqué 1:
Geri ser dessverre ut til å ha brukt opp mesteparten av konsentrasjonen sin på uviktige tennisturneringer. Roter fælt og er altfor passiv på hjemmelagets første mål. Er nære ved å utligne i starten av andre omgang, men headingen går i stolpen. Totalt sett et svært svak kamp. Vippes akkurat ned på eneren.
Umtiti 2:
Ikke særlig mye bedre enn sin stoppermakker. Sliter også med å spille seg forbi Leganés sitt første pressledd. Mye feilpasninger og farlige involveringer ved flere anledninger.
Júnior 2:
Ingen imponerende kamp av venstrebacken, i likhet med mange andre. Blir brukt som en treningskjegle i oppbygningen til 1-0-målet. Jobber seg litt inn i det etter hvert.
Busquets 1:
Holder på å kløne det til tidlig sammen med ter Stegen, men sliper heldigvis unna med skrekken. Resten av kampen er preget av feilpasninger og seine taklinger. Pådrar seg et tidelig gult kort, noe som gjør at han må spille mer passivt.
De Jong 3:
Den blonde nederlenderen er som vanlig god. Til tross for at på ingen måte var blant hans beste oppvisninger, gjør han mye bra. Kombinerer fint og styrer tempoet på midtbanen.
Dembélé 2:
Franskmannen prøver iherdig og bidrar til tider med mye bra. Har ikke mye rom å løpe i og får dermed ikke utnyttet sine beste ferdigheter.
Messi 3 (BB):
Argentineren starter kampen litt rotete, men bedrer seg utover i kampen. Nydelig målgivende til Suárez på utlikningsmålet. Får en god mulighet til å score etter en nydelig pasning av de Jong, men skuddet blir for svakt.
Griezmann 2:
Det er ikke lett å sette fingeren på hva som er galt for Griezmann, muligens er det som følge av posisjonen han spiller i. Blir usynlig i store deler av kampen og blir nøytralisert av aggressive forsvarere.
Suárez 2:
Setter standarden fra første minutt med en håpløs støttepasning. Er svært nære ved å utlikne i førsteomgang med en nydelig heading, men Cuéllar redder mesterlig. Gjør som vanlig mye rart både med og uten ball. Varter likevel opp en fin heading når Barcelona sårt trenger en scoring.