En lang landslagspause er over og nye måneder med klubbfotball er nå igang igjen. Første hinder på veien blir Leganés.
Los Pepineros, som de blir kalt, ligger sist på tabellen med kun én seier på tretten kamper. Ex-trener Mauricio Pellegrino forlot klubben etter gjensidig enighet med klubbledelsen da laget kun hadde tatt to poeng på de tre første månedene med La Liga-spill. I påfølgende runde etter Pellegrinos avskjed fikk laget en opptur da de slo Mallorca 1-0 på hjemmebane. I de tre siste kampene har det blitt henholdsvis to tap og en uavgjort. Det er nok mye som skal klaffe om laget fra Madrid skal få med seg poeng mot Barcelona på Butarque.
Selv om Barcelona ikke alltid imponerer og briljerer spillemessig kan man ikke klage på resultatene de siste månedene. På de siste tolv kampene har det blitt elleve seire og kun en uavgjort. I siste ligakamp mot Celta Vigo serverte Messi nærmest to identiske frisparkscoringer pluss et mål fra ellevemeteren. Den argentinske «Guden» ser virkelig ut til å være tilbake i toppform, og spilte meget bra for Argentina i landslagspausen hvor han også fikk med seg to mål mot henholdsvis Brasil og Uruguay. Så blir det spennende å se om ballmagikeren nok en gang må dra dette Barcelona laget til seier.

Lagnyheter

Ernesto Valverde har tatt ut følgende tropp til kampen mot Leganés: Ter Stegen, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Suárez, Messi, O. Dembélé, Neto, M. Wague, Griezmann, Aleñá, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, C. Pérez, Ansu Fati, R. Araujo og Morer. N. Semedo, Lenglet og Jordi Alba mister kampen som følge av skader. Arthur er utelatt av taktiske årsaker. Sergi Roberto er suspendert.

Kampfakta

Hvem: CD Leganés — FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 14
Hvor: Estadio Municipal de Butarque, Madrid, Spania
Når: Lørdag 23. november, kl. 13.00
Hvordan: Strive – Kjøp tilgang via Blaugrana [Reklame]