Celta Vigo kommer på besøk til Camp Nou lørdag kveld i det som blir den siste kampen før en ny landslagspause venter.
Barça befant seg i svært god form i oktober måned med fem seire på fem kamper. Men etter månedskifte har laget slitt på flere måter; det er lite løping, lite kreativitet og lavt tempo. Det ble et stygt 3-1 tap borte mot Levante og et skuffende 0-0 hjemme mot Slavia Praha i Champions League. Presset øker på Ernesto Valverde men skal en tro spanske medier sitter spanjolen fortsatt rimelig trygt. Men nok et nederlag mot et Celta Vigo som sliter i bunnen av La Liga burde kanskje få Barça-styret til å se etter andre alternativer.
Celta Vigo er et av de mest underpresterende lagene i årets La Liga sesong så langt. Klubben befinner seg på 18.plass og har kun to seire på de første tolv kampene. Manager Fran Escribá fikk sparken forrige uke og Óscar García Junyent er nå hentet inn som ny manager. Junyent er katalansk og var i Barcelonas ungdomsakademi mellom 1984-1991. Da ble han hentet opp til A-laget av Johan Cruyff og fikk spille 69 ligakamper (21 mål) over en periode på seks år. Han vant åtte trofeer med Barcelona. Han begynte trenerkarrieren som assistent til Johan Cruyff på det katalanske landslaget og gikk deretter videre til Barcelonas ungdomsavdeling, hvor han ble værende i to år. Han vender nå «hjem igjen», men som manager for motstanderlaget.

Lagnyheter

Ernesto Valverde har tatt ut følgende tropp til kampen mot Celta Vigo: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Neto, Lenglet, M. Wague, Griezmann, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior og Ansu Fati. Todibo, Aleñá og Carles Pérez er utelatt av taktiske årsaker. Jordi Alba mister kampen som følge av skade.

Kampfakta

Hvem: FC Barcelona — Celta Vigo
Hva: La Liga, runde 13
Hvor: Camp Nou, Barcelona, Catalonia
Når: Lørdag 09. november, kl. 21.00
Hvordan: Strive – Kjøp tilgang via Blaugrana her [reklame]