En tidlig scoring og et snodig selvmål var nok til å hente alle tre poengene tilbake til Catalonia i en særdeles svak kamp.

SLAVIA PRAHA 1 – 2 FC BARCELONA

Kampfakta
3′, 0-1 ved Lionel Messi (Arthur)
50′, 1-1 ved Jan Boril (Lukas Masopust)
57′, 1-2 ved Peter Olayinka (selvmål)
Gule/røde kort:
Peter Olayinka, Jan Boril, Petr Sevcik, Lukas Masopust – Slavia Praha.
Jordi Alba, Ousmane Dembélé – Barcelona.
Pangstart i Tsjekkia
Mørke høstkvelder med Champions League-kamper på TV er deilig, men de er ekstra deilig når Messi triller ballen i mål før man engang har rukket å fylle chipsskålen! Argentineren er selv frempå og bryter en svak pasning fra en Slavia Praha-spiller, før han avleverer ballen til Arthur som rolig avventer til han enkelt kan trille ballen tilbake til Messi. La Pulga gjør ingen feil og triller ballen enkelt i hjørnet. 1-0. Resten av den første omgangen blir en relativt jevn affære, men det er faktisk hjemmelaget som er farligst frempå. Kun en svært god ter Stegen hindrer at det er balanse i regnskapet til pause.
I andre omgang er det dessverre vertene som er framme og sikrer seg et tidlig mål. Ballen slås langt i bakrom og hverken Lenglet, Piqué eller Alba klarer å stoppe farlighetene. Til slutt er det hjemmelagets venstreback som kan tuppe ballen i mål bak en sjanseløs ter Stegen. Men kun noen minutter senere klarer Barcelona på snodig vis å skaffe seg ledelsen igjen. Messi slår inn et innlegg fra frispark og ballen går via en forsvarsspiller før den ender i beina på en hoppende Suárez som fra død vinkel sender den via en motspiller og i mål. Resten av kampen er det hjemmelaget i hvitt og rødt som tar styringen og er flere ganger svært nære ved å sikre seg den etterlengtede utligningen.

Spillervurderinger

Ter Stegen 6 (BB):
Ingen ball skal slippe forbi den sympatiske tyskeren! Leverer en viktig redning med beina som avverger mål imot i første halvdel av første omgang. Varter attpåtil opp med to nye fantomredninger i løpet av knappe minuttet. Kan ikke lastes for baklengsmålet.
Semedo 3:
Portugiseren leverer en god kamp. Burde fått seg en målgivende i første omgang etter en nydelig stikker, men en viss uruguayaner klarte overraskende nok ikke å omsette muligheten. Er oppe og snuser på fireren.
Piqué 3:
Har til tider grei kontroll, men mister tilsynelatende konsentrasjonen i enkelte øyeblikk. Burde gjort mer på baklengsmålet.
Lenglet 3:
Vanskelig å skille franskmannen fra sin stoppermakker hva angår karakter. Sliter til tider med å håndtere hjemmelagets angripere, men gjør ingen store feil. Viktig blokkering like før slutt.
Alba 2:
Pådrar seg et høyst unødvendig gult kort i første omgang og lever jevnt over en kamp under pari. Serverer Messi nydelig på blank kasse knappe kvarteret før slutt.
Arthur 2:
Brasilianeren fortsetter å leverer målpoeng, men jevnt over er det ingen overbevisende kamp av Arthur. Fin involvering da han noterer seg for en målgivende til Messi. Faller dessverre litt ut av kampen og leverer en særdeles svak opptreden.
Busquets 2:
Ingen spektakulær kamp av blekkspruten fra Sabadell. Sliter med å få flyt i pasningsspillet og blir i mange situasjoner overrumplet av aggressive tsjekkere.
De Jong 3:
Den nydelige nederlenderen er nok ikke fornøyd med egne prestasjoner i dag, men det er det tross ikke mange andre som bør være heller. Klarer ikke å markere seg nevneverdig, men gjør som vanlig de grunnleggende oppgavene godt.
Messi 4:
Viser defensiv smartness når han lukter og vinner en svak pasning fra en motstander innledningsvis i kampen. Sammen med Arthur omsetter han gjenvinningen til mål på nydelig vis. Skaper som vanlig mye og er farlig frempå ved flere anledninger. Brenner en gigantsjanse på tilnærmet blank kasse.
Suárez 1:
Det er dessverre ikke mye glede seg over når man ser Suárez spille om dagen, spesielt ikke i bortekamper i Champions League. Gjør mye uforståelig med ballen og dunker ballen opp på rad 19 når han får muligheten. Presser frem et selvmål, men får ikke pluss i margen av den grunn.
Griezmann 2:
Franskmannen jobber som vanlig iherdig, mye takket være at han må kompensere for arbeidsmengden til hans to kamerater i angrep. Klarer ikke å utrette noe spesielt og leverer en ellers svak kamp.