FC Barcelona 4 – 0 Sevilla FC

Kampfakta:
Mål:
Luis Suárez 26’
Arturo Vidal 31’
Ousmane Dembélé 59’
Lionel Messi 78’
Gule kort:
Reguilón 22’
Carriço 29’
Semedo 38’
Dembélé 51’
Suárez 62’
Piqué 84’
Banega 90’
Røde kort:
Dembélé 88’
Araujo 88’

Oppsummering:

En svak start av Barcelona førte til at Sevilla allerede etter noen minutter kom til en stor scoringsmulighet. Heldigvis var ter Stegen våken og avverget. Selv etter tyve minutter spilt hadde ikke Barcelona klart å komme seg inn i en rytme eller brukbar formasjon. Det måtte individuell innsats til for å sende Barcelona i føringen da Sevilla sovnet i timen. Rett før halvtimen banker Luis Suárez inn et brassespark. Det var det som skulle til da i Arturo Vidal og Ousmane Dembélé begge trillet ballen bak målvakten til Sevilla.
Det var en relativt treg andreomgang de første åtti minuttene. Messi skrudde inn et frispark på sitt fjerde forsøk for kvelden. Sevilla hadde en spiller på løp som så ut til å komme til en vanvittig målsjanse. Debudant Araujo ble litt ivrig og pådro seg et rødt kort for å være sistemann som takler. Det likte resten av Barcelona og Camp Nou dårlig. Det gikk spesielt utover Dembélé som også pådro seg et rødt kort for protester. Det ender 4-0, men selve kampen var ikke noe å skryte av for hjemmelagets del.

Spillervurderinger:

Ter Stegen 3:
Virker våken og klar i kveld. En god redning nesten på målstreken. Tapte vel bare én duell, men heldigvis var målet i veien og tyskeren går av banen med null baklengs.
Semedo 4: Har et par gode involveringer. Mister ikke ballen, nøytraliserer det som Sevilla prøver seg på. Grei kamp av portugiseren.
Piqué 2: Virker ikke helt å henge med i kveld. Lar et par gode angrepsmuligheter komme til for Sevilla. Heldigvis er ter Stegen på jobb.
Todibo 4: Har en del gode avskjæringer i kveld. Godt plassert. Rydder opp i foorsvaret. En godt gjennomført kamp av midtstopperen, men må forlate kampen på grunn av skade.
Roberto 2: En så som så kamp av Roberto. Gjør ingen store feilvurderinger i forsvar, men klarer ikke helt å produsere noe i angrep. Forventer litt mer.
Vidal 3: Grei kamp av chileneren. Jobber godt både i angrep og forsvar. Kommer på scoringslisten og har noen viktige gjenvinninger som legger til rette for gode kontringsmuligheter for hjemmelaget.
Arthur 4(BB): Barcelonas beste i kveld. God kontroll på midtbanen. Mister sjeldent ballen. Legger til rette for målmuligheter. Er veldig dyktig til å ta vare på ballen under press, og beveger seg veldig smart med ballen.
Frenkie de Jong 4: Mye av det samme som Arthur. Sammen er de vanvittig ballsikre på midtbanen og det merkes. Angrepsspillerne får mye å rutte med i kveld pga. Frenkie og Arthur.
Messi 3: Svak førsteomgang av Messi. Roter seg litt vekk og kommer ikke til mange gode muligheter i angrep slik en er vant til. Mange feilpasninger her og der. Drar til med noen gode løp som ikke ender opp i noe. Scorer på frisparket. Åpenbart ikke helt match-fit.
Suárez 2: Fortsetter der han slapp. Har ikke så mye utpå banen å gjøre, men klarer likvel å produsere et vakkert mål. Ellers merkes det at han har betong i skoene sine.
Dembéle 2: Til tross for målet var det en dårlig kamp av franskmannen. Mister ballen alt for mange ganger. Klarer ikke å linke opp med resten av laget og brenner en stor målsjanse. Pådrar seg et unødvendig rødt kort.

Innbyttere:

Busquets 4 : Kommer innpå og har noen gode involveringer. Bryter opp bortelaget angrep. Godt plassert og gir ikke ballen fra seg. Mon tro om formen er på vei tilbake?
Rakitic: 3: Gjør lite av seg, men ingen feil. Har en vakker involvering sammen med Suárez og et forsøk på skudd. Synd det ikke blir noe av.
Araujo: Debut. Vet ikke hva han kan så vanskelig å vurdere. Blir også utvist.
Enig eller uenig i vurderingene? Diskutér gjerne i kommentarfeltet!