FC Barcelona 2 – 1 Inter Milan

Kampfakta:
Mål:
Laturo Martínez 2´ (assist Alexis Sánchez)
Luis Suárez 58´ (assist Vidal)
Luis Suárez 84´ (assist Messi)
Gule kort:
Barella 6´
Griezmann 9´
Pique 22´
S. Roberto 52´
Arturo Vidal 76´
Alexis Sanchez 77´

Oppsummering:

Barcelona startet med å ha tilsynelatende full kontroll på spillet, men tre minutter inn i kampen stikker Martinez i bakrom i det Pique støter uten sikring fra Lenglet, som dermed får en enkel jobb med å sette ballen i nettet. Barcelona fortsetter å ha full kontroll etter scoringen. Første skikkelige sjanse kommer ikke før nesten kvarteret spilt når Griezmann får gå opp å heade nesten uten motstand, men den går over mål. Barcelona mister mer og mer kontroll utover i første omgang og Inter virker i tillegg veldig sultne. Ter Stegen holder oss inne i kampen med en fantastisk redning i det 36. minutt på en heading fra Martinez. Barcelona skaper nesten ingenting av sjanser og vi skal være glade for at det bare står 0-1 til pause.
Barcelona startet i samme spor etter pausen, men etter at Arturo Vidal kom inn våknet laget. Vidal fant Suárez som klinket ballen i hjørnet på volley etter 58 minutter. Barcelona tok mer og mer grep utover i andre omgang. Inter prøvde å ta grep med et par bytter, men Barcelona fortsatte å kjøre kampen. Barella flørtet med gult nummer 2 ved flere anledninger og kunne lett ha tatt en tidlig dusj når han drar Vidal over ende midt på banen. I det 84. minutt sender Messi Asamoah feil vei, skrur på turboen, drar av to mann til og serverer Suárez som med en fantastisk førstetouch skaffer seg tid og rom til å sette inn 2-1. Barcelona er også best etter ledermålet, men det blir med to mål i dag.

Spillervurderinger:

Ter Stegen 4:
Tyskeren gjør en god kamp i buret, er ikke mye han kan gjøre med scoringen og hindrer 0-2 med et tigersprang før pause.
Semedo 3:
Man ser tidlig at Semedo spiller på feil side. Får ikke til noe som helst offensivt og skal hele tiden over på høyrefoten for å slå støtte. Har noen gode involveringer defensivt i første omgang er bla. raskt nede å blokkerer en avslutning som lett kunne blitt mål i det 32. minutt.
Piqué 3:
Må ta på seg mye skylden for baklengsmålet, støter opp på midten og lar Martinez stå helt alene. Er heller ikke like sikker i pasningsspillet som vi er vant til. Blir som resten av laget bedre i andre omgang.
Lenglet 3:
Får også trekk for baklengsmålet. Inter spiller med to spisser, når Alexis da møter og Pique velger å støte etter må Lenglet sikre.
Roberto 2:
Veldig svak kamp av Roberto. Blir verken det ene eller det andre i dag. Sliter både offensivt og defensivt med Asamoah og Sensi. Hjelper ikke at han får så lite hjelp av Busquets.
Busquets 2:
Klarer aldri å feste et grep om midtbanen og sliter med tempoet til Inter når de kommer på kontringer. Kommer til en god avslutningsmulighet i førsteomgang, men det blir for lite presist. Går av for Arturo etter 53 minutter og kontrastene blir store når Vidal løper for to.
Arthur 5(BB):
Barcelonas klart beste i førsteomgang, drar seg forbi spillere og leter konstant etter offensive løp, noe som dessverre ikke finnes i laget før Arturo og Dembele kommer inn. Bra kamp av Arthur som viser hvorfor han burde være fast i dette laget.
De Jong 4:
Midtbanen fungerer ikke i starten og Busquets kan ikke ta all skylden. Frenkie Leter etter Messi hver gang han har ballen, noe som blir litt forutsigbart. Men han hever seg veldig utover i kampen og viser frem sin gode pasningsfot og noen fine tekniske detaljer.
Messi 5:
Alt skal gjennom Messi, på godt og vondt. Bruker litt tid på å komme seg inn i kampen, men er farlig hver gang han er rettvendt. Manglende breddeholder på venstresiden gjør at den vanlige crosseren ikke er like effektiv. Blir mye bedre når Arturo kommer inn å løper opp litt rom, leker seg med Asamoah og bidrar med et fantastisk assist på 2-1.
Suárez 4:
Banens verste og beste? Vi blir mer og mer vandt til å se Suárez på denne måten, er dødelig innenfor motstanderens 16-meter, men sliter på resten av banen. Vinner kampen for oss, men er helt usynlig i 58 minutter og bidrar ikke med noe uten om en fantastisk avslutning og et fantastisk medtak, Det viser seg også å være nok i dag.
Griezmann 2:
Løper mye som vanlig, men løper ikke mye riktig. Med Messi på banen håpte man at det skulle løsne for Griezmann i dag. Har ingen kjemi med Semedo på siden sin og er lite involvert. Burde sentret til Suarez på åpen kasse i det 61. minutt. Blir byttet av mot Dembélé i det 66. minutt.

Innbyttere:

Arturo 5:
For et innhopp av Arturo Vidal. Presser og kriger fra første steg på matta, virket som hele laget også trengte et friskt innpust. Finner Suarez på tvers av 16-meteren med en god pasning på 1-1.
Dembélé 4:
Dembélé kommer inn å gjør sakene sine bra. Utfordrer med fart og mening, noe vi helt klart manglet på venstresiden. Noterer seg nesten for assist til Messi på slutten om avslutningen hadde vært litt bedre.
Enig eller uenig i vurderingene? Diskutér gjerne i kommentarfeltet!