Godt taktisk, men underholdningsverdien var lav.
FC Barcelona 2 – 0 Getafe
Kampfakta
41’ ved Suarez (Marc-André ter Stegen)
49’ ved Junior Firpo
Gule kort Barclona:
Sergi Roberto
Sergio Busquets
Røde kort Barcelona:
Clement Lenglet
En kamp preget av lite spenning.
Første omgang var vitne til mange frispark, og svært få sjanser. Getafe yppet seg til tider, men Barcelona forsvaret hadde grei kontroll. Begge lag spilte svært direkte, noe som også ledet til mål for Barcelona i det 41’ min. Ter Stegen utfylte sin «sweeper keeper» rolle, og fulgte opp med et fantastisk utspark. Suarez fulgte deretter opp med en utsøkt lobb. Ellers lite å nevne
Andre omgang åpnet med en scoring i det 49’ min. Carlos Perez fyrte av et skudd utenfor 16-meteren, men skuddet ble reddet av Getafes sisteskanse. Firpo som har slitt med å bidra offensivt fulgte opp med scoring på returen. Dette ga Barcelona arbeidsro, og seieren ble sakte men sikkert rodd i land.
Spillervurderinger
Marc-André ter Stegen 5 BB:
Redder når han må, og leverer en utsøkt assist til Suarez. Banens beste og viser i dag hvorfor han blir ansett som en av de beste keeperne i verden.
Sergi Roberto 3:
Roberto prøver hardt, men får til svært lite offensivt. Sliter med rytmen, og mange av pasningene sitter ikke. Spiller dog bedre i andre omgang.
Gerard Pique 4:
Fungerer som en bauta i midtforsvaret, og har flere viktig involveringer. Har også en flott sklitakling sent i kampen, og bidrar svært mye til seieren i dag. Får et gult kort, men er en av de bedre spillerne på banen.
Clement Lenglet 2:
Er forholdsvis stabil før han blir sendt av, og hadde det ikke vært for det røde kortet ville det vært en godkjent kamp av franskmannen.
Junior Firpo 3:
Åpner kampen med mange dårlig involveringer, men tar seg sammen etter hvert. Scorer sitt første mål for Barcelona i en vanskelig bortekamp. Er dog tydelig at han burde jobbe med både det offensive og defensive aspektet av spillet.
Arthur 3:
Har stålkontroll på midtbanen og ekstremt god til å holde på ball. Strør pasninger, og holder også på å score et mål. Virker å være i god form, noe som lover godt.
Sergio Busquets 3:
Bidrar til å oppretholde balanse, samt stabilitet innad i laget. Gjør en svært god defensiv jobb kampen i gjennom. Plukker opp et gult kort, men kan ikke trekkes for dette.
Frenkie De Jong 3:
Jobber, og jobber. Er stabil med ballen, men kanskje litt lite delaktig i det oppbyggende spillet.
Carles Perez 3:
Vil mye, og det er tydelig at unggutten har offensive kvaliteter. Bidrar sterkt til det andre målet og blir byttet ut kort tid etter det røde kortet.
Luis Suarez 3:
Scorer, men ellers er det lite som stemmer med Suarez om dagen. Han jobber hardt og vil mye, men ting sitter ikke.
Antoine Griezmann 2:
Veldig lite synlig, og alt i alt en skuffende kamp av vår nye signering.
Innbyttere:
Semedo 2:
Grei defensiv, og er med på å opprettholde roen i laget. Får dog lite spilletid, noe som påvirker vurderingen.
Rakitic 2:
Kommer inn sent, men gjør det han skal.
Todibo:
Litt lite spilletid for en vurdering, men har en meget god involvering sent i kampen.