Barcelona fikk en verst tenkelig start i Granada.

GRANADA CF 2 – 0 FC BARCELONA

Kampfakta
2′, 1–0 ved Azeez
66′, 2–0 ved Vadillo
Gule/røde kort:
Herrera, Soldado – Granada
Gerard Piqué, Luis Suárez, – Barcelona.
Junior-feil
Med Jordi Alba ute var mange spent på å se nyervervelsen Junior Firpo i aksjon. Unggutten kom fort i fokus, på en negativ måte. Det startet med at Lenglet ble knust såpass i en hodeduell at franskmannen ble liggende nede. Firpo virker å ha kontroll på nedfallsfrukten, men sleiver ballen til en motspiller. For å rette opp egen feil faller Firpo ned, men blir liggende midt mellom to motspillere, og enkelt driblet på rumpa. De to feilene førte til at Azeez kunne stange Granada i ledelsen før to minutter var spilt.
Førsteomgangen i sin helhet ble en lite severdig affære. Med en ledelse var Granada mer enn fornøyd med å forsvare seg, og Barcelona slet med å skape de store sjansene. Griezmann ble løpende mye i mellom uten å utrette stort. Suárez virker mer og mer ferdig på toppnivå, og Roberto og Rakitic sentralt ble for lite kreative.
Sjanse-Fati andreomgang
Da lagene kom ut etter pause stod de to spillerne som tenner flest håp for Barcelona-fansen om dagen: Femdobbelt gullballvinner Lionel Messi, og 16 år gamle Ansu Fati. Les den setningen på nytt.
De to skulle vise seg som de farligste i blått i kveld, noe som dessverre sier veldig lite. På tross at de begge involverte seg med første spark på ballen — Messi som playmaker sentralt, og Fati som en dribleglad og farlig kantspiller — ble det med forsøket.
En annen innbytter som markerte seg med en gang var Vidal, som etter en VAR-situasjon gav bort straffe for en klønete hands etter under ett minutt på banen.
Med det ble det enda et poengtap på Barcelona, som nå står med kun to seire på fem kamper.

Spillervurderinger

Ter Stegen 2:
Får gjort lite med baklengsmålene. Står riktig og blir, som flere andre, spilt ut på 1–0. Dyktig som hindrer et nytt baklengs i andreomgang, på tross av å bli sparket i hodet, men må plukke ut en ny ball av nettet etter et straffemål.
Semedo 2:
Får gjort lite på høyrebacken i den første omgangen, og tendensen fortsetter på venstrebacken i den andre.
Piqué 2:
Får mye juling i en tøff kamp, og har en pågående feide med Soldado frem til Granada-spilleren blir tatt av. Lurvete i spillestilen, mangler trygghet bakover, og blir ikke den igangsetteren han kan være på sitt beste.
Lenglet 2:
Må få tilsyn av støtteapparatet etter duellen som fører til 1–0, og er uheldig som blir skadet. Fortsetter kampen, men mangler som sin makker tryggheten bakover, og sliter mye når Granada kontrer.
Junior Firpo 1:
En kjedelig introduksjon for unggutten som kjør to personlige feil som leder til 1–0. Fortsetter med å gjøre personlige feil i førtseomgang, og blir tatt av i pausen. Herfra går det bare opp.
de Jong 4:
Ett av få lyspunkt i førsteomgang. God defensivt, stør om seg med pasninger og finner muligheten til å være med fremover til tider. I denne kampen kunne Barcelona trengt kreativiteten til Frenkie lengre frem på banen, men det kan ikke hollenderen noe for. Fortsetter i andreomgang, og får bedre arbeidsforhold av Messi og Fati.
Roberto 1:
Undertegnede måtte sjekke at Roberto faktisk fullførte kampen, da altmuligmannen var helt usynlig gjennom så og si hele kampen. Ønsker ikke spille back, men virker ikke å fortjene spilletid på midtbanen i nær fremtid.
Rakitic 1:
Magler kreativitet i kveld, og sammen med Roberto skaper midtbanen ingen ting mens Rakitic er på banen. Blir tatt av for Vidal i andreomgang, fortjent.
Carles Pérez 2:
Finner seg ikke til rette på banen og blir lite involvert, hverken positivt eller negativt, mye for å gjøre plass til Griezmann. Blir ofret for å gi plass til Messi og Fati i pausen, kanskje noe urettferdig, men laget trengte en boost.
Suárez 1:
Treg, lite bevegelig, og mangler killerinnstinktet. Er Suárez ferdig på toppnivå? Kanskje tidlig å si, men i dag virker det sånn. El Pistolero er mer opptatt av å krangle enn å spille ball, og utretter så og si ingen ting.
Griezmann 2:
Prøver å finne rom, men blir løpende mye i mellom. Klarer ikke sette preg på førsteomgangen. Viser innsats når laget spiller noe bedre etter pause, men innsats alene er ikke nok til godkjent på dette nivået.

Innbyttere:

Messi 4:
Starter overraskende på benken, og får sine første 45 La Liga-minutter etter pause. Bare hans tilstedeværelse er nok til å gi laget et løft, men Messi får ikke resultater på tross av gode initiativ. En Messi i toppform hadde scoret på fremspillet fra Fati, men argentineren har knapt spilt fotball siden Copa América, og viser at selv rusten er han bedre enn de fleste lagkamerater.
Fati 4:
Frisk, uredd og skaper mye på sine 45. Er til tider den beste når han er på banen, og viser at han har det som skal til for å spille på dette nivået. Gjør seg fortjent til mer spill fremover, på tross av å enda ikke ha spilt for B.laget.
Vidal 2:
Hvorfor Vidal kommer inn når Barcelona sliter med kreativiteten og Arthur sitter ved siden av Vidal er noe kun Valverde kan svare på, men det er ikke Arturo sin feil. Klarer på klønete vis å gi bort straffe etter VAR og hands, noe som punkterer kampen. Blir en støttespiler til mer kreative spillere som Fati, Messi og de Jong, og får ikke satt preg på spillet til Barca.
Er du enig i vurderingene? Diskutér!