Kommentar:
Neymar er fortsatt en populær spiller blant mange Barcelona-supportere, og det med god grunn. Han er en fantastisk spiller som kan få til det umulige når det trengs. I perioden Messi var skadet var det Neymar som sto frem som den store spilleren. Han fikk alt for lite honnør etter hans prestasjoner mot PSG i «den» kampen. Til tross for dette er ikke Neymar løsningen på problemene i FC Barcelona akkurat nå.

Neymar er ikke den manglende brikken

Etter at fløyta gikk for siste gang mot Athletic i åpningskampen i årets La Liga-sesong var det mange som mente at «dette trenger vi Neymar til» og «styret MÅ hente Neymar tilbake koste hva det koste vil!». Den talentfulle brasilianeren er den manglende puslespillbrikken som kan styre skuta i Messis fravær – han har jo gjort det før. Personlig er jeg uenig i dette. Ikke bare fordi det skal ikke være nødvendig å stole så mye på en enkelt spiller, men også fordi troppen er allerede full av gode spillere.

Fantastisk tropp

Jeg skal forsøke å gjøre en liten breakdown av troppen og vurdere kjapt spillerne som kan og bør starte kampene:
Angrepsrekken, og egentlig hele laget, til FC Barcelona er ganske solid per dags dato. Anført av tidenes beste spiller har vi Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann, Luis Suárez. Stjernespillere som bør score minst en gang per kamp i gjennomsnittet. Frenkie de Jong, Arthur, Carles Aleña, Sergi Roberto, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Arturo Vidal – midtbanen er også bred og allsidig. Det burde ikke være noe problem å kontrollere kampen, sette rytmen og legge tilrette for at angrepsspillerne kan gjøre en god jobb. I forsvar har vi faktisk veldig gode spillere. Gerard Piqué, Clement Lenglet, Samuel Umtiti leverer jevnt og trutt gode prestasjoner. Dette er spillere som spiller smart og vet hvordan de skal nøytralisere angrepsspillere. Jordi Alba er en rakett på venstreback-posisjonen og vil nå få økt konkurranse på den siden. En solid høyreback som kan samarbeide godt med Dembélé er så og si det største problemet i spillertroppen. Marc André ter Stegen er en topp 3 målvakt og trenger ikke så mye mer sagt om seg.
Med en slik tropp er det vanskelig å se hvor Neymar skulle passet inn. Dette er grunnen til at han ikke er løsnigen, ikke bare på måten han forlot klubben på, men fordi han ikke trengs rent sportslig. Det vi heller trenger er en trener som kan sette sammen en god taktikk som passer disse verdensklassespillerne vi har på banen. Vi trenger en trener som faktisk kan motivere disse spillerne til å prestere på det høyeste nivået. Dette var sesongåpningen. Det er få kamper du bør ha bedre motivasjon for å gjøre det godt i. Ironisk nok så dette laget like tafatt ut i går kveld som i semifinalen mot Liverpool da de møtte selve definisjonen på vilje og talent.
Avslutningsvis er det også interresant å se hvordan Messi faktisk er ganske undervurdert de siste sesongene. Dette er normen. Dette er standarden for FC Barcelona under Ernesto Valverde. Så vidt topp 4 i La Liga, men med Lionel Messi er vi Champions League semifinalister.
Er du enig eller uenig. Diskutér i kommentarfeltet under. Husk å bruk innestemme.