Barcelona drar til Baskerland for åpningen av La Liga uten verdens beste spiller.
Barcelona åpner La Liga i Bilbao ikveld, klokken 21.00. La Catedral er ingen enkel stadion å ta tre poeng på — noe tidligere Athletic-trener Valverde selv vet. Derfor er det oppsiktsvekkende at Messi ikke er med i kmaptroppen.
Ingen hevet ett eneste øyebryn da Messi ikke spilte Gamper mot Arsenal. Argentineren hadde nettopp kommet tilbake fra en forlenget ferie ettersom Argentina gikk helt til finalehelgen (bronsefinale) i Copa América. Da han ikke ble med til Miami og Michigan antok de fleste at dette var kun en «beleilig treningsskade», for å la Messi hvile før sesongen starter. Nå starter sesongen, og Messi er fremdeles utelatt, noe som tyder på at han faktisk er skadet.
Da laget hadde sin siste trening torsdag, før avreise til Bilbao, var ikke argentineren en del av de 26 tilstede. Utenom de tre akademispillerne, blir også ungguttene Wague og Tobido, samt Copa America-detlagende Arturo Vidal og Arthur igjen i Barcelona. Suárez og Coutinho var óg deltagende i Copa America, men er å finne i troppen, sammen med overraskelsene Pérez og Rafinha.
Den fullstendige troppen er ter Stegen, Iñaki Peña — Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Umtiti, Junior — Rakitic, Sergio Busquets, Coutinho, Rafinha, Aleña, Sergi Roberto, de Jong — Suárez, Dembélé, Griezmann, Pérez.
Hva tror du resultatet blir?