I morgen starter jakten på det tredje strake La Liga trofeet. Det hele sparkes i gang på nye San Mamés der Barcelona besøker Athletic Bilbao til åpningskamp.
Athletic avsluttet sesongen meget godt forrige sesong, og har ikke tapt på sine 14 siste hjemmekamper i La Liga. Det gjorde at baskerne endte på en 8. plass før sommeren. Hjemmeformen var en stor grunn til suksessen Gaizka Garitano hadde etter at han tok over som hovedtrener forrige sesong, og på San Mamés blir det alltid tøft.
For Barcelonas del tapte de kun én av de siste 26 kampene i La Liga og det har kommet flere nye spillere inn i sommer, med Griezmann, de Jong, Firpo og Neto er laget styrket, mens Athletic har klart å holde på Inaki Williams som skrev under på en ny avtale.

Skader

Lionel Messi ser ut til å miste kampen, og det er et spørsmål om hvor lenge han kommer til å være ute. Det samme gjelder Neto som pådro seg et brudd i hånden. Frenkie de Jong og Todibo har vært usikre etter noen småskader men trente i dag for fullt med laget igjen.
For Athletic Bilbao er det kun Gorka Guruzeta som er ute, mens Inigo Martinez, Córdoba og Gómez alle forventes å være tilgjengelige for Garitano etter at de har slitt med noen småproblemer denne uka.

Siste fem

For de som har fulgt med lenge har Bilbao og San Mamés alltid vært ekstra skummelt. Barca har tatt litt igjen de siste årene og hadde god kontroll på laget fra nord før forrige sesong. Da endte begge kampene uavgjort. De tre kampene før det vant Barcelona, noe som gjør den sammenlagte målforskjellen over de siste fem til 8-1 fordel Barca.
Athletic Bilbao – Barcelona: 0-0
Barcelona – Athletic Bilbao: 1-1
Barcelona – Atheltic Bilbao: 2-0
Atheltic Bilbao – Barcelona: 0-2
Barcelona – Atheltic Bilbao: 3-0
Med Messi ute kan det tyde på at Griezmann går rett inn i angrepet, så gjenstår det å se om de Jong får starte på midtbanen allerede i morgen.
Hvem: Atheltic Bilbao – FC Barcelona.
Hva: La Liga, runde 1.
Hvor: Bilbao, San Mamés.
Når: Fredag 16.08.19 kl: 21:00
Hvordan: Strive