Den første kampen i USA endte med en 2-1 seier mot italienske Napoli i Miami natt til torsdag.
Kampen bølget frem og tilbake, og Napoli startet kampen best. Brukte bakrommet til backrekka til Barca, som for anledningen besto av Wagué, Todibo, Umtiti og Firpo. Det var tydelig å se at det var fire som ikke har spilt sammen tidligere da Napoli enkelt kom igjennom flere ganger og burde nok ha scoret før.
Insigne, som muligens var i offside, fikk en kjempesjanse men Neto reddet mesterlig en-mot-en. Neto måtte dra frem flere gode redninger kampen gjennom ettersom at forsvaret slet litt.

Uvanlig målscorer

Det var Barca som tok ledelsen, etter at Firpo vant ballen høyt i banen og ga fra seg ballen til Puig som fant Busquets(!) rett utenfor 16-meterern. Spanjolen plasserte ballen nede i lengste hjørnet. Det tok dessverre ikke lang tid før Napoli kom tilbake etter litt slett forsvarspill nok en gang. Det endte med at Umtiti var sist på ballen som så ut til å gå på utsiden.
Andreomgang var mye bedre fra Barcelonas del. Fortsatt bølget kampen mye og det var store sjanser til begge lag, der Milik bommet på åpent mål fra omtrent tre meter, mens Dembélé hadde en i stolpen, og en rett utenfor. Dembélé meget god i de ca 20 minuttene han fikk, og burde ha pådratt Napoli et rødt kort med ti minutter igjen, men vi regner med at dommer ikke ønsket å gi et rødt i en vennskapskamp, da Dembélé ble holdt igjen av bakerste mann. Rakitic avgjorde kampen med et godt og hardt skudd lavt i hjørnet og dermed tok Barcelona første stikk mot Napoli, som de skal møte en gang til før turen i USA er over.

Plusser og minuser

Neto + Sto en veldig god kamp og hadde flere gode redninger. Den mot Insigne var vill. Får banens beste av undertegnede.
Todibo + Selv om forsvaret så veldig dårlig ut til tider var det Todibo som så ut til å ta ansvar. Veldig rolig med ballen i bena selv under press også.
Puig + Viser finter og pasninger på høyt nivå.
Dembélé + Får ikke mange minuttene, men viser et annet nivå enn mange andre på banen. Napoli-forsvaret hadde ingen svar for franskmannen.
Umtiti – I starten av kampen ser det ut som en juniorspiller som sliter med posisjoneringen sin. Blir litt nervøs av å se det midtstopperen presterer om dagen og er nødt til å komme seg mange hakk opp før sesongen starter.
Det var en jevn kamp med mange sjanser til begge lag. Ikke urettferdig at Barca tok seieren, men det kunne like gjerne gått andre veien. Fortsatt litt pre season over Barcelona men det så bedre ut etter at Semedo, Piqué, de Jong og Dembélé kom inn.
Barcelonas lag: Neto – Wagué (Semedo 66), Todibo (Piqué 66), Umtiti, Firpo – Busquets, Rakitic, Puig (de Jong 66) – Pérez (Dembélé 66), Suárez (Abel Ruiz 45), Griezmann (Rafinha 45).
Mål: Busquets (38), Umtiti (sm 42) og Rakitic (79).