Det ble ikke Champions League-tittel på Barcelona i 2019.
Med herrenes exit i semifinalene falt håpet om Champions Leage-suksess på kvinnene. Dessverre for Barcelona stod verdens beste spiller på motsatt banehalvdel, og Ada Hegerberg punkterte kampen allerede i første omgang med et ekte hat-trick.
Barcelona fikk kampens første store mulighet allerede i åpningsminuttene, men Toni Duggan satt ballen til side for mål. Det gjorde ikke Marozsan da hun ble spilt frem av van der Sanden. Sistnevnte var en av kampens store spillere, og serverte til Ada Hegerberg bare minutter senere, som doblet ledelsen. Neste mål fra Hegerberg kom etter innlegg fra motsatt side, før hat-tricket ble fullbyrdet med en kanonbra avslutning, igjen etter innlegg.
Rett før pause hadde Alexia en kjempesjanse, men stanget ballen over mål.

Trøstemål i andre omgang

Da lagene kom tilbake på banen fortsatte Barcelona å dominere ballinnehavet, men slet med å skape store sjanser. Det ble bedre da Oshoala kom inn på spissplass, og raketten satt inn Barcelonas trøstemål to minutter før full tid. Hun hadde flere muligheter til å score tidligere i omgangen, men kvaliteten på avslutningene var varierende.
Lieke Martens hadde også en stor mulighet, men avslutningen ble igjen satt til side for mål. Kaptein Losada kjippet sin største sjanse over mål, og Barcelona tapte kampen mest fordi man ikke satt sjansene som bød seg frem. Det virket som at Lyon tok foten av gasspedalen gjennom hele andre omgang, og det føltes aldri som Barcelona skulle komme tilbake.
Vi får glede oss over en stor kamp av Ada Hegerberg, og håpe at et hardtsatsende Barcelona kommer sterkere tilbake neste sesong.