[Liverpool 4-0 Barcelona] Sesongen ender uten det største troféet for Barcelona
Liverpool var i fyr og flamme fra første sekund og det tok ikke mange minuttene før hjemmelaget fikk kveldens første scoring. Origi trillet inn det første målet før det var gått 10 minutter. Barcelona klarte å snu tingene til sin favør og kom på tre gode sjanser på noen få minutter rett før halvtimen, men klarte ikke å sette ballen bak Alisson til tross for flere gode forsøk. Messi var den eneste spilleren som hadde skudd på mål, men lagene gikk 1-0 til pause. Barcelona klarte å roe ned tempoet og låse kampen inn i sin rytme og det var superviktig for bortelaget å være laget som kom raskest ut av pausen.

Andreomgangen

Dessverre var det igjen Liverpool som var det sterkeste laget da dommeren blåste i gang kampen. Før det var spilt ti minutter hadde hjemmelaget scoret to mål og stillingen var 3-3 sammenlagt. Barcelona helt lamslått. Da det så ut som Barcelona begynte å få rytmen igjen skulle Liverpool ta et hjørnespark. Samtlige Barcelona-spillere sov i timen og plutselig sto det 4-0 på tavlen og Liverpool var videre.
Spillervurderinger
Ter Stegen 2: Et par vanvittige redninger holder Barcelona inne i kampen. Blir desverre for raskt i svingene for keeperen da Wijnaldum socoret to raske på under ett minutt.
Roberto 1: Henger ikke helt med i svingene i kveld. Taper en god del dueller. Burde vært bedre plassert på Origis første scoring da han var helt umarkert.
Lenglet 2: En relativt god kamp av franskmannen. Holder koken til tross for det høye presset til Liverpool, men det varte ikke lenge når de røde haglet som mest.
Piqué 2: Gerard Piqué hadde også en rolig kamp. Solid i duellene, men sovnet i timen på de to raske baklengsmålene fra Liverpool.
Alba 1: Dårlig i duellene i kveld. Gir bort ballene som gir Liverpool mål. Feilplasserer mange pasninger. En skygge av seg selv.
Busquets 2: Har noen øyeblikk hvor han har god kontroll på midtbanen og spiller gjennom pasninger, men blir løpt alt for lett i fra og henger heller ikke med i overgangene. Da må Vidal inn å redde skinnet til Barcelona slik han gjorde store deler av kampen.
Rakitic 1: Vet ikke helt hva Rakitic vil i kveld, fordi han får ikke til mye og er vår verste midtbanespiller i kveld. Vinner få dueller og er så vidt involvert i pasningsspillet.
Vidal 3 BB: God i midtbanen. Duellsterk. Holder Barcelona i kampen i førsteomgang. Har et par anledninger hvor han mister ballen på grunn av noen slappe pasninger, men vinner så og si alt av dueller. Mister litt kontrollen utover andreomgangen og byttes ut for Arthur.
Messi 3: Barcelona-spilleren som har vært nærmest målpoeng i kveld. Flere gode løp og pasninger, men kommer seg aldri helt frem. Oppgaven ble for stor for denne mannen alene i kveld selv om han var Barcelonas beste spiller sammen med Vidal.
Suárez 1: Bedre enn Coutinho i kveld, uten at det skulle så mye til. Var brukbart involvert i angrep og hadde en god mulighet, men alt tatt i betraktning var Suárez helt usynlig i kveld. Tragikomisk å se han i løpsduell mot Fabinho og Van Dijk.
Coutinho 1: Forferdelig kamp av brasilianeren. Får ikke til noen ting. Byttes ut for Semedo.

Innbyttere

Semedo 3: Gjør en god innsats. Vill vinne dueller og gjør det. Bidrar til en ny dimensjon både i angrep og forsvar.
Arthur 3: Bedre kontroll på midtbanen. Ser ut som Barcelona begynner å spille litt fotball når han kommer innpå, dessverre mange minutter for sent.
Malcom: For lite spilletid