Etter at serietittelen ble sikret i forrige runde, og den avgjørende kampen mot Liverpool lar vente på seg, blir det nok et reservepreget lag som stiller i morgen.
Barcelona sikret La Liga troféet og kan dermed fokusere utelukkende på Champions League og Copa del Rey-finalen fremover. Det er nok Celta Vigo glade for, da de kjemper om å beholde plassen i den øverste divisjonen i Spania.
Celta har to seire på sine siste fem kamper, som gjør at de ligger på en 15. plass i La Liga, to poeng over nedrykkstreken.
Skal man prøve å finne noe å spille for hva gjelder Barcelona kan man se på borterekorden denne sesongen. Barcelona er 11-5-1 denne sesongen i La Liga, hvor man må tilbake til september for å finne tapet mot Leganés. Det har vært 14 kamper på bortebane etter det, og Barca har altså ikke tapt siden, men på lørdag er det Balaídos som står for tur. Der har ikke Barcelona vunnet på lang tid. Man må tilbake til 2014/15 sesongen for å finne sist gang Barcelona vant borte mot Celta.
Det er nok store sjanser for å få se spillere som Aleñá fra start, men det blir spennende å se hva gjelder eventuelle B-lagsspillere, da de fortsatt matematisk sett kan kvalifisere seg til opprykk i sin liga.

Skader og suspensjoner

Rafinha er fortsatt ute for Barcelona og både Rakitic og Busquets er suspenderte til kampen. Dette gjør kanskje ikke noe, da ingen av de to siste vel hadde spilt kampen uansett.
For Celta Vigo er det fortsatt litt usikkerhet rundt Iago Aspas som skadet skulderen i sist seriekamp. David Juncà og Emre Mor er også usikre til kampen.

Fem siste

På de fem siste oppgjørene lagene i mellom har Barcelona vunnet to av kampene, og de tre andre har endt uavgjort. Det har gitt en målforskjell fordel Barcelona på 12-5.
Barcelona – Celta Vigo: 2-0
Celta Vigo – Barcelona: 2-2
Barcelona – Celta Vigo: 5-0
Celta Vigo – Barcelona: 1-1
Barcelona – Celta Vigo: 2-2

Kampfakta

Hvem: RC Celta de Vigo – FC Barcelona.
Hva: La Liga, runde 36.
Hvor: Abanca-Balaídos, Vigo.
Når: Lørdag 4 mai 2019. Kl. 20:45
Hvordan: Strive Sports