Petter Myhre skal kommentere returoppgjøret mellom Liverpool og Barcelona på Anfield tirsdag kveld for TV2. Dette hadde han å si om de to klubbene og den fantastiske første kampen i semifinalen.

– Det var en bra kamp. To knallgode lag og jeg sa før den første kampen at er det et lag som kan matche Barcelona så er det Liverpool. Mye på grunn av spillestilen som gjør at kampbildet bølger frem og tilbake og det er uvant for Barcelona. Jeg er litt overrasket over at Liverpool hadde så mye ball og klarte å presse Barca såpass og frem til 2-0 var Liverpool gode. Resultatet lyver litt, men som Guardiola en gang sa: Har du Messi på laget så er du favoritt til å vinne.

Petter Myhre skulle gjerne snakket med Valverde etter kampen på Camp Nou, for å vite sikkert hvorfor Barcelona spilte som de gjorde.

– Det er godt mulig Valverde så at de ikke kunne være med på tut-og-kjør-spillet til Liverpool, og derfor la seg litt bakpå med vilje, eller om det var på grunn av at de ble spilt lave av et godt Liverpool. Jeg tror nok det var en blanding av de to, men det hadde vært interessant å høre hva Valverde hadde sagt etter kampen. Jeg tror kanskje Barcelona og Valverde hadde mer kontroll på kampen enn det en vanlig seer så på onsdag.

TV2 sin fotballekspert har ikke veldig god tro på sjansene til Liverpool foran returen i England.

– I en enkeltkamp på Anfield har jeg Liverpool som små favoritter. Akkurat som at Barcelona er favoritter på Camp Nou. I en åpen kamp der du blir med på spillet til Liverpool så vinner de kampen ni av ti på Anfield, men Barcelona vil nok legge seg lavt å kontrollere. En tidlig scoring til Barca så er kampen helt drept, men om Liverpool skulle score tidlig kan det bli bra kok, men Barca må rote bort dette. Det er den eneste muligheten jeg ser for Liverpool, at Barca roter det bort. Det ville blitt et av tidenes største comebacks, så jeg tror ikke noe på at Barcelona taper dette.

– For at Liverpool skal gå videre må de ha en ekstrem effektivitet. I det første oppgjøret var Barcelona nådeløse, hvis man ser bort ifra de to sjansene til Dembélé på tampen. Der Messi scorer fra 30, så bommer Salah fra syv meter. Selv om det er litt tilfeldig, så er det samtidig ikke tilfeldig. Det er noen spillere som har det i seg å avgjøre i viktige kamper, og det skal godt gjøres om ikke Messi og Barcelona skaper store sjanser også på Anfield. Midtstopperne til Liverpool kommer til å bli etterlatt mye en mot en, eller tre mot tre. For Barcelonas del må Piqué og Lenglet fortsette å være solide og sammen med midtbanen stenge rommet for Liverpool, også må de holde roen de gangene de vinner ballen, så ikke Liverpool hele tiden vinner tilbake ballen kjapt.

Gleder seg

Selv om kampen kanskje ikke har det utgangspunktet den nøytrale seer hadde håpet på, gleder Petter Myhre seg til kamp.

– Jeg gleder meg alltid til sånne kamper. Det er ikke den samme spenningen, og det blir også vanskeligere for kommentatorer å skape stemning til en kamp som allerede er 3-0, men jeg er så fotballinteressert at jeg finner glede i å se små detaljer selv om det ikke er så mye spenning og nerve i kampen. Det er to gode lag som skal møtes.

Og han legger ikke skjul på at han gleder seg til å se en viss argentiner som skal i aksjon, som hadde en finger eller to med i spillet på Camp Nou.

– Jeg gleder meg til å se Messi live. Jeg skal ikke sammenligne med spillere jeg ikke har sett, men i min tid som TV-seer eller kommentator så er han den klart største jeg har sett. En spiller som til tider driver med en annen idrett enn de andre. Og det sier litt når toppnivået i dagens fotball er så skyhøyt, og han gjør det sesong etter sesong. Det er alltid moro å se han spille fotball. Han har hatt en strålende sesong, men kampbilde mot Liverpool passet han kanskje ikke i perioder. Når han først blir involvert da, så blir det farlig hver gang. Han gir laget en trygghet, hvor i en presset situasjon så er det bare å få ballen til Messi. Han kan skape ting ut av ingenting. Også bøyer han det frisparket inn fra 30 meter, det er bare å ta av seg hatten. Mange sier at han ikke jobber mye, men det er en grunn til det. Han skal avgjøre kampene, og hadde han ikke vært så god til å avslutte eller slå de viktige pasningene så hadde han ikke fått lov til å jobbe så lite som han gjør, men Barcelona kommer ofte bedre ut av det at han får lov til å spille sånn. Han er en gudegave til fotballen og det er bare å nyte Messi.

Kunne vært finalen

Det er mange som mener at Barcelona og Liverpool har vært de beste lagene i Champions League denne sesongen og at det er disse to som skulle vært i finalen. Myhre mener at laget som går videre må ta på seg favorittstempelet, men at det ikke er avgjort av den grunn.

– Vinneren her vil være favoritt, men alt kan skje i en enkeltkamp. Det er et rødt kort, en feil dommeravgjørelse eller et tidlig mål så er kampen vidåpen. Det er klart at Barcelona og Liverpool er to knallgode lag, men jeg har blitt veldig fascinert av Ajax. Jeg syns de har vært veldig gode og både de og Tottenham kan skape problemer. Det blir nok ingen walk in the park i finalen.

Hvorfor det er akkurat Barca og Liverpool som har kommet til semifinalen i Champions League mener Myhre er på grunn av litt forskjellige lag.

– Liverpool er ganske annerledes enn Barca. Jeg syns de har mange gode, men ingen som er bedre enn alle andre. Van Dijk er ekstremt viktig, og har kanskje vært verdens beste midtstopper denne sesongen, selv om han hadde en dårlig kamp på Camp Nou. Da syns jeg Matip var bedre enn sin stopperkollega, men han må få lov til å ha en dårlig kamp av og til han også. Klopp har mange veldig gode spillere, som i et felleskap, fremstår som et lag med stor l. Det er en spillestil som ikke passer for alle, men skal de slåss med de største i Europa, så er de avhengige av å spille på en annen måte. En mer tut-og-kjør-stil som er litt ubehagelig å møte. Det gjør at de må se etter litt andre spillertyper enn andre lag også, som kanskje mangler litt på ferdigheter som de så utvikler til å passe sitt lag og felleskapet. Vi så det samme under Klopp i Dortmund, det er et lag som jobber for hverandre. Denne sesongen har han klart å justere Liverpool defensivt også og balansen i laget har vært mye bedre hvor de selv på middels dager har vunnet kamper. Angrepsspill vinner kamper, men forsvarsspill vinner titler.

Det er også det Valverde har gjort med Barcelona denne sesongen.

– Det er sånn man kjenner igjen et mesterlag. Det er veldig sjeldent et lag spiller ekstremt bra i 10 måneder. Det kreves også litt flaks i å gå videre i et cupspill, og det er lettere å unngå om man har evnen til å ri av press i perioder av kampene hvor man har mindre ball enn man er vant til. I fjor så jeg mange lag som var bedre enn Real Madrid, og de var heldige som gikk hele veien, da hadde de marginer på sin side, og sånn er det. Det er ikke nødvendigvis at det skaper begeistring hos fansen, men Barcelona har vist dette denne sesongen, og de ville vært en verdig vinner av Champions League. Og som sagt, har du Messi på laget så er du favoritt.

Petter Myhre kommenterer som sagt kampen på tirsdag, som du kan se på TV2 sin hovedkanal.