Onsdag kveld er det duket for sesongens (så langt) største kamp da Mohamed Salah, Virgil van Dijk og resten av Liverpool-gjengen gjester Camp Nou.
Laget fra Catalonia ble nok en gang seriemestere da Levante ble slått 1-0 på Camp Nou. Det var en kamp hvor flere nøkkelspillere som Messi, Coutinho, Busquets og Roberto slapp å spille fulle 90 minutter. Ettersom La Liga-gullet allerede er sikret er det nå Champions League det virkelig skal fokuseres på. Barcelona er fortsatt ubeseiret i årets Champions League og har så langt sett meget sterke ut i turneringen.
Duoen Piqué/Lenglet har så langt kun sluppet inn seks mål på ti kamper i årets Champions League, en statistikk duoen topper. Men hvordan Barça-forsvaret skal håndtere angrepstrioen Mané, Salah og Firmino er nok et av spørsmålene Ernesto Valverde har grublet på i lang tid. Trioen har scoret 65 mål mellom seg i alle turneringer denne sesongen. Det store spørsmålet er riktignok knyttet til duellen mellom tidenes beste fotballspiller og han mange mener har vært den beste forsvarsspilleren i verden denne sesongen, Virgil van Dijk. Hvordan skal van Dijk ha kontroll på mannen som har levert 934 målpoeng så langt i sin karriere? Og hvordan kan Messi komme seg forbi van Dijk som ikke har blitt driblet forbi seg i Premier League på over et år?
Liverpool kommer inn i kampen i strålende flyt. De har vunnet sine siste ti kamper, og har ikke tapt siden FA-cup tapet mot Wolves 7. januar. De kjemper en meget tøff kamp mot Manchester City om å vinne Premier League. De har klassespillere i stort sett alle posisjoner, og Klopp har definitivt fått fart på sakene siden han kom til klubben i 2015. Det er også verdt å nevne at Luis Suárez og Philippe Coutinho begge har spilt for Liverpool tidligere og kommer til å møte på gamle kjente fra Merseyside-klubben i to av Barças neste tre kamper.

Lagnyheter

Ernesto Valverde har tatt ut følgende tropp: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, S. Roberto, Vidal, Umtiti og Aleñá. Rafinha er utelatt fra troppen grunnet skade. Todibo, Murillo, Prince og Vermaelen er utelatt fra troppen av taktiske årsaker.
Jürgen Klopp har tatt ut følgende tropp: Fabinho, Van Dijk, Wijnaldum, Lovren, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Alisson, Henderson, Sturridge, Moreno, Oxlade-Chamberlain, Mignolet, Shaqiri, Brewster, Robertson, Origi, Matip, Kelleher og Alexander-Arnold. Fem av disse spillerne må utelates til kamptroppen.

Antatt lagoppstilling

Barcelona: Ter Stegen; S. Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio, I. Rakitic, Arthur; Messi, Suárez, Coutinho.
Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané.

Kampfakta

Hvem: FC Barcelona — Liverpool
Hva: Champions League, semifinale kamp 1
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Onsdag 01. mai, kl. 21.00