Mens Messi, van Dijk og Liverpools dødelige trio på topp stjeler de fleste overskriftene i forkant av sesongens viktigste kamp på Camp Nou, ligger muligens nøkkelen til suksess i Barcelonas midtforsvar.
Få hadde sett for seg forrige sommer at Clément Lenglet skulle spille en så viktig rolle i Valverde sitt mannskap denne sesongen. Med kontinuerlige skadeproblemer for Umtiti, har hans landsmann virkelig tatt ansvar og vist at han er en av Europas aller beste midtstoppere. I tillegg har Piqué snudd det som var en grusom sesongstart til muligens en av sine beste sesonger i Barça-drakten. Sammen har de formet det tryggeste midtforsvaret i Europa, og det er ikke rart at Valverde har vegret seg for å rotere i nettopp denne lagdelen.

Best i Europa

I løpet av de ti kampene Barcelona har spilt så langt i årets Champions League, har laget kun sluppet inn seks mål. Det gir et gjennomsnitt på imponerende 0,6 mål i mot hver kamp, og gjør at Barça topper denne statistikken. Selvfølgelig er dette grunnet god kollektiv innsats av hele laget, men man kommer ikke foruten at Piqué og Lenglet har vært helt sentrale. Barcelona topper også WhoScored sin liste (sammen med Manchester City) over beste defensive rangering i Champions League. Denne er basert på en rekke parametre, som for eksempel antall gjenvinninger, skudd i mot, etc.

Roser Piqué

Lenglet ga nylig et lengre intervju til avisen El Periódico der han blant annet snakket om livet i Barcelona, og hvordan det er å spille med spillere som Messi og Piqué. Franskmannen snakket raust om sin høyreiste stopperpartner:

— Han er veldig intelligent. Geri hjelper meg mye. Det gjør alt lettere for deg. Han hjelper meg å lese spillet og vi forstår hverandre uten å kommunisere. Bare det å se på ham er nok. Vi snakker ikke mye. Du ser på Gerards posisjonering, du ser på holdningen hans, og på hvordan han spiller, og det er nok for deg.

Hvor viktig tror du at stopperparet blir på onsdag?