Barcelona drar ut for å ta tre av de seks poengene de trenger for å avgjøre La Liga.
Neste uke tar Barcelona i mot Liverpool i første semifinale i Champions League. Innen da kan de være seriemestere. Barcelona trenger kun to seire på de siste fem kampene, og med seks poeng mot Alavés (borte, i morgen) og Levante (hjemme, lørdag) kan katalanerne fokusere fullt på Champions League. Et annet aspekt er hviling av nøkkelspillere, og selv om Valverde ikke utelukker rotasjoner i morgen er det i hjemmekampen på lørdag de store rotasjonene forventes.

— Det er viktig å vinne La Liga, både for oss og for andre. Jo før vi gjør det desto bedre. […] Vi kan vinne tre titler men vi kan også ikke vinne noen. Vi er i en avgjørende fase av sesongen.

Fokuset på å avgjøre La Liga gjenspeiles i troppen, der vi ikke finner noen reservelagspillere (se fullstendig tropp lenger ned).

Negativ formkurve for Alavés

Alavés startet sesongen forrykende, og Alavester ble et populært uttrykk da mange lurte på om baskerne kunne ta en storeslem lik Leichester i Premier League. Det uttrykket har nå begynt å samle støv, ettersom laget ligger på åttendeplass på tabellen, seks poeng opp til Europa League-plass. Og det er ingen ting som tyder på at Abelardo Fernánez’ menn skal klare å tette luka, da de kun har tatt to poeng på de fem siste kampene. Det sies at et skadet dyr ofte er det farligste, og baskerne er kjent for å spille hardt. Likevel er nok Barcelona sin egen største trussel i morgen dersom laget tar lett på oppgaven. Valverde virker å ta oppgaven på alvor, og mener at gullet i horisonten er motivasjon nok.

— Når man har målsetninger virker beinene alltids friske

Siden Alavés rykket opp i 2016 har baskerne kun tatt tre poeng mot Barcelona, noe de gjorde på Camp Nou i oktober 2016. Alle oppgjør siden har endt med seier til Barca.

Voksen tropp

Som nevnt over tar Valverde kun med seg førstelagspillere til Baskerland. Det eneste nevneverdige fraværet i 18-mannstroppen er Rakitic. Dermed ser ingen spillere kampen fra tribunen, noe som understreker at dette er en ‘business trip’ for Blaugrana.
De utvalgte er ter Stegen, Semedo, Piqué, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto, Aleña, Vidal, Umtiti, Vermaelen.

Kampfakta

Hvem: Deportivo Alavés SAD — FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 34
Hvor: Mendizorrota, Vitoria-Gasteiz
Når: Tirsdag 23. april, kl. 21.30