Etter den knusende 3-0 seieren over Manchester United tirsdag kveld er det nå Real Sociedad som gjester Camp Nou.
Barcelona nærmer seg nok en La Liga-tittel og lørdagens kamp mot Real Sociedad er nok en av de vanskeligste kampene som gjenstår, på papiret iallefall. Med en ledelse på ni poeng ned til Atlético Madrid trenger Barcelona kun å vinne tre av sine resterende seks kamper for å sikre seg tittelen. Etter 3-0 seieren over Manchester United i midtuken spørs det om ikke Ernesto Valverde tenker å hvile flere nøkkelspillere i helgens kamp.
Real Sociedad ligger så langt på en respektabel 10. plass i La Liga men er for øyeblikket i svært dårlig form. Laget fra Baskerland har kun vunnet én av sine siste åtte kamper. Laget har heller ikke vunnet på bortebane på godt over tre måneder. Deres siste borteseier kom 6. januar borte mot Real Madrid. Om de skal få med seg noe som helst på Camp Nou trenger de at angrepsduoen Mikel Oyarzabal og Willian José står frem. Duoen har scoret 22 mål tilsammen i ligaen. Det er 58 % av Real Sociedads ligamål denne sesongen.

Lagnyheter

Ernesto Valverde har tatt ut følgende tropp til møtet med Real Sociedad: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, S. Roberto, Aleñá, Vidal og Umtiti. Todibo, Murillo og Boateng er utelatt fra troppen av taktiske årsaker. Rafinha og Vermaelen er ute med skader.
Det er sannsynlig at Asier Illarramendi (sentral midtbane) og David Zurutuza (sentral midtbane) mister kampen som følge av skader. Tidligere Manchester United-spiller Adnan Januzaj (kant) er tvilsom.

Siste fem kamper mot hverandre

De siste fem kampene mellom Barcelona og Real Sociedad i La Liga har endt følgende:
Real Sociedad – Barcelona: 1-1 (2016/2017)
Barcelona – Real Sociedad: 3-2 (2016/2017)
Real Sociedad – Barcelona: 2-4 (2017/2018)
Barcelona – Real Sociedad: 1-0 (2017/2018)
Real Sociedad – Barcelona: 1-2 (2018/2019)

Kampfakta

Hvem: FC Barcelona — Real Sociedad
Hva: La Liga, runde 33
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Lørdag 20. april, kl. 20.45