Barcelona tar turen til den gamle industribyen i Nordvest-England for å møte Solskjær og co. på Old Trafford. Skal Barça endelig klare å ta seg videre fra kvartfinalen igjen?
Mange sperret opp øynene da United snudde et tilsynelatende håpløst utgangspunkt fra Old Trafford, med Jose Mourinho som manager, til å sende PSG på hodet ut av turneringen én måned senere, da med Ole Gunnar Solskjær ved roret. Barcelona på sin side tok seg til slutt videre etter et overbevisende 5-1 resultat sammenlagt mot Lyon, i det som var to vanskelige kamper for Valverdes menn.
Da Barcelona trakk Manchester United som motstander var det mange som ble henrykt over de mange mulige scenariene ved oppgjøret: Skal Solskjær nok en gang lykkes på Camp Nou? Får vi se tidenes beste score på legendariske Old Trafford? Skal United få revansj for de to finaletapene det siste tiåret? Mens britene vil gå inn i kampen med alt å vinne, står det meste på spill for katalanerne. Faktum for Barcelona i Europas gjeveste klubbturnering er én finale på de siste syv årene, og ikke mindre enn tre år på rad med fadese-tap i kvartfinalen. Dermed vil alt press ligge på Valverdes menn onsdag kveld.
Når det gjelder form så har vertene kommet ned på jorden igjen etter Solskjærs eminente resultater innledningsvis. Etter at United slo ut PSG i Champions League, har de tapt 3 av sine siste 4 kamper. Barça vil ta sikte på å forlenge rekken på 16 kamper uten tap i alle turneringer, i tillegg til rekken på 8 kamper ubeseiret i Champions League.

Laghyheter

Det er et gledelig gjensyn med Ousmane Dembélé som er tilbake i troppen, men franskmannen har i skrivende stund ikke fått det grønne lyset av det medisinske apparatet og vil sannsynligvis bli vurdert helt opp mot kampen. Arturo Vidal er også tilbake i troppen etter å ha sonet karantene i helgens ligakamp mot Atlético. Todibo vil reise med laget til tross for at han ikke er registrert for spill i turneringen.
For vertene er Paul Pogba tilbake i Champions League-troppen etter å ha stått over returoppgjøret mot PSG grunnet karantene. Generelt er engelskmennene kvitt det verste av de massive skadeproblemene de slet med i mars. Juan Mata, Jesse Lingard, Nemanja Matic, Anthony Martial og Phil Jones er tilbake etter å ha mistet forrige Champions League-kamp med skader. Alexis Sanchez, Antonio Valencia, Eric Bailly og Matteo Darmian er forventet å være udisponibel for the Baby-faced Assassin.
Oppdatert: Ole Gunnar Solskjær bekreftet på dagens pressekonferense at Ander Herrera sannsynligvis vil miste kampen grunnet skade.
Forventede lagoppstillinger:
Barcelona: ter Stegen; Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Arthur; Messi, Suárez, Coutinho
Manchester United: De Gea; Young, Smalling, Lindelöf, Shaw; Fred, Matić, Pogba; Lingard; Rashford, Lukaku

Kampfakta

Hvem: Manchester United FC – FC Barcelona
Hva: Champions League, kvartfinale første kamp
Hvor: Old Trafford, Manchester
Når: Onsdag 10. april, kl. 21:00
Hvordan tror du kampen ender?