El Derbi Barceloní skulle vise seg å være hakket roligere enn vi er vant til, men det hindret ikke Messi og co. fra å øke ligaledelsen i vårsolen på Camp Nou.

Første omgang

Ti tross for mye snakk rundt lyskesmerter for Messi var han allerede på ferde etter drøye minuttet. Argentineren blir spilt fint opp i mellomrommet og setter fart mot Espanyol-forsvaret, men det ebber dessverre ut i ingenting etter at Messi gir fra seg ballen. Resten av omgangen blir preget av et Barcelona som forsøker å bryte ned et meget defensivt motstanderlag. Tidenes beste fotballspiller er frempå ved et par anledninger, men det er Rakitic som er nærmest når han fyrer av et kroatisk prosjektil som sniker seg like utenfor stolpen.
Gjestene fra Cornellà nøyer som forventet med overganger, men klarer ikke å skape noe særlig som ter Stegen kan bryne seg på, og det de klarer å skape blir ryddet unna av Piqué og Lenglet.

Andre omgang

Det er tydelig at Valverde har gitt spillerne beskjed i pausen om å være enda mer aggressiv i gjenvinning og press. Likevel klarer ikke Messi og co. å skape de store sjansene. Hjemmelaget fortsetter å presse fremover for å få hull på byllen, men Espanyol er god til å demme opp for de store sjansene. Etter drøye 70 minutter blir Messi pløyd ned av Víctor Sánchez en skolengde utenfor 16-meteren. Sistnevnte er også sist på ballen på Messi-frisparket før den sniker seg forbi Diego López i Espanyol-buret, og dermed står det 1-0 på måltavlen i vårsolen på Camp Nou.
Mens kampen ser ut til å ebbe ut i 1-0-seier, så har ter Stegen andre planer. Tyskeren plukker opp ballen og hiver den nydelig opp på Rakitic, som igjen behandler ballen bra og sender en deilig ball til Malcom. Brasilianeren velger å ikke sende ballen på tvers til Suárez, men utfordrer istedenfor, før han sender ballen nydelig 45 grader ut til Messi som utnytter kraften i pasningen fra Malcom og dukker ballen inn langs Camp Nou-gresset.

Vurderingene

ter Stegen 4:
Lite å gjøre på i dag for die deutsche Mauer, og dermed vanskelig å gi ham en passende karakter. Nydelig igangsetting på 2-0-målet, og får pluss for det.
Semedo 4:
Portugiseren får tillit fra start av Valverde og utnytter det godt. Har mange gode initiativ fremover og kombinerer blant annet nydelig med Messi etter drøye kvarteret, men klarer ikke helt å treffe på siste pasning i siste tredjedel. Blir tatt av etter knappe timen til fordel for Roberto.
Piqué 4:
Geri har alle øyne rettet mot seg før dagens kamp etter å ha kommet med flere humoristiske stikk til Espanyol under et spansk tv-program. Demmer opp for det meste sammen med Lenglet, og er spesielt god i kontra-dekningen, som gjør at han sparer laget fra å måtte komme helt ned igjen på egen halvdel.
Lenglet 4:
Monsieur Lenglet har ikke vært på landslagsoppdrag, og ser ut til å ha ladet batteriene før sesonginnspurten. Har jevnt over god kontroll bakover sammen med sin stopperkollega. Bidrar også med en nydelig blokkering etter et farlig Espanyol-innlegg like før pause. Gode involveringer gjennom hele andre omgang også.
Alba 3:
Den katalanske duracellkaninen er som vanlig sterkt involvert i det meste av det Barcelona foretar seg på venstre flanke. Litt upresis gjennom hele kampen, og er litt under pari.
Rakitic 5:
Sender et ordentlig prosjektil etter 20 minutter som de fleste antageligvis så for seg i nettet bak Diego López. Spiller jevnt over en meget solid kamp, kroaten. God involvering i oppbygningen til 2-0-målet og får også med seg en hockey-assist.
Busquets 4:
Litt upresis i dag ved en del anledninger, Busquets. Mister også ballen i et par farlige områder innledningsvis, men gjør opp for det gjennom resten av kampen der han er kald og rolig, og styrer spillet fra ankerposisjon.
Arthur 3:
Den brasilianske maestroen er tilbake fra start etter å ha representert Seleção. Ikke like god som han vært gjennom hele sesongen, og er forholdsvis usynlig gjennom store deler av kampen. Blir tatt av for sin landsmann Malcom etter timen spilt.
Messi 5 (BB):
Startet kampen til tross for at de fleste trodde (og kanskje håpet) at loppa skulle hviles i dag. Får allerede «Messi»-tilropene fra de fremmøte etter at han leker seg med et par av Espanyol-spillerne innledningsvis. Bidrar med en nydelig assist (?) etter 70 minutter når Víctor Sánchez header ballen merkverdig i eget mål, argentineren blir likevel stående med målet i protokollen. Setter inn 2-0 på typisk Messi-vis etter en deilig ball fra Malcom.
Suárez 3:
Jobber utrettelig, som vanlig, men er muligens litt mindre synlig enn vanlig (både på godt og vondt). Får ikke utrettet noe særlig, og roter vekk en del baller.
Coutinho 3:
Ingen kamp å skrive hjem om for Coutinho, dessverre. Er god til å ta initiativ, men mange ender opp med ballbrudd eller vanskelige pasninger til medspillere. Leverer en relativt grei kamp, med unntak av et par gode muligheter som blir brent.

Innbyttere:

Malcom 5:
Kommer innpå etter timen og fremstår som et friskt pust i en ellers så ganske laber kamp. Blir kun hindret av en våken Diego López når han er nær ved å sette ballen i lengste kryss rett etter innhoppet. Leverer en nydelig målgivende til Messi like før full tid, og får den velkjente pekefingeren fra argentineren som takk for pasningen.
Vidal 3:
Kommer inn med 10 minutter igjen på klokken for å sikre seieren. Ikke nok spilltid til å vurders, og chileneren har nok også litt jet-lag etter en lang landslagstur i Amerika.
Roberto 3:
Får en halvtime på banen, og bidrar med flere friske løp fremover i ekte Roberto-stil.