Med 0–1 på Åråsen slår Barca Femení ut LSK kvinner i kvartfinalene i Champions League.
Vi i Blaugrana.no stilte med en delegasjon på tre mann i det som skulle være et storoppgjør. Etter 3–0 på Mini Estadi og total klasseforskjell virket det hele avgjort etter første kamp, men Lluís Cortés tok oppgaven på alvor og stilte et toppet lag.
Lillestrøm hadde ingen ting å tape foran 5655 oppmøtte, men ble spilt defensivt fra første spark på ballen. Det tok ikke lang tid før Lieke Martens sendte bortelaget i føringen, med det som skulle bli kampens eneste mål. Etter sjokkstarten roet det hele seg ned, og spesielt Lillestrøms lave intensitet forundret mange — press og tempo skulle liksom være det LSK skulle ta Femení på. Barca ble kanskje rett og slett for sterke, for ledet an av Martens, Putellas og Hamraoui (bildet) dominerte Barcelona banespillet fullstendig — på tross av en grov Åråsen-matte.
Nevnte Putellas var temposetteren i Barcelona-laget, og terroriserte til tider LSK på venstresiden, sammen med Martens. Begge overnevnte ble tatt av etter pause, Lieke etter drøyt timen spilt mens Alexia ble igjen i garderoben før andre omgang. Trendsetteren i andre omgang ble Hamraoui, som spilte med en temposetting Xavi verdig, i fraværet til Putellas, og den defensive kløkten til Busquets. Det siste fikk hjemmeyndlingen Guro Reiten kjenne, som ble liggende nede etter en duell med hårfagre Hamraoui (som fikk et gult kort da spillet stoppet).
Vi tre var alle enig om at Lieke Martens såvidt slo Hamraoui som banens beste, med et fantastisk skudd i lengste hjørne. Putellas får og hederlig omtale og tredje plass på vår børs.

Endring i fremgangsmåte?

Lillestrøm-trener Hege Riise sa før dobbeltoppgjøret at LSK hadde trent hardt og godt i sesongoppkjøringen, noe som skulle føre til at Lillestrøm skal være et høytpressende og fysisk lag. Med en offensiv start på Mini Estadi ble kanarifuglene rundspilt, og laget endret til en mer defensiv spillestil etter to raske baklengsmål. I kveld var intensiteten fraværende.
I pressesonen etter kampen overhørte vi at Lillestrøm-kaptein Ingrid Moe Wold mente at laget hevet seg noen hakk opp fra den forrige kampen, men ikke nok mot et så godt lag, og hadde ønsket at hjemmelaget hadde mer ball. Midtbanespiller Ingrid Syrstad Engen mente at det var utfordrende å spille mot et lag med en annen spillestil, og understreket at de møtte et «jævelig bra damelag». Samtidig erkjente hun at hun ikke var fornøyd med egne bidrag, men at det måtte ses i sammenheng med at laget ikke fungerte slik de ville, og hun spurte retorisk om laget måtte fokusere mindre på løpetreningen og mer på økning av basisferdigheter. Om trener Riise som stod like bak fikk med seg innspillet vites ikke.
Noen som var fornøyd med kampen var Lieke Martens og Alexia Putellas, som vi i Blaugrana.no fikk eksklusive intervju med. Følg med i morgen hva de syns om kampen i Norge, og hva de tenker om å møte Bayern i semifinalene.