Barcelona reiser til Sevilla for å ødelegge litt for europa-håpet til de hvitegrønne i Betis.
Barca kommer inn i kampen i en god form. Etter at Lyon ble slått ut med god margin, har det i tillegg blitt fire seire på de fem siste kampene i serien, og det betyr en luke på toppen av La Liga på syv poeng ned til Atlético, som spiller lørdag kveld mot Bilbao og kan sette litt press på Barca. Barcelona har også funnet frem litt forsvarsspill og har holdt nullen i fem av de siste syv bortekampene.
For Real Betis sin del har det ikke sett like bra ut i det siste som det kanskje gjorde tidligere i sesongen. Det har fosset inn mål bakover, noe som har gjort at det har blitt to tap, to seire og en uavgjort på deres siste fem i seriespill, hvor de så vidt dro med seg en 1-0 seier over et dårlig Celta Vigo i forrige runde.

Skader og suspensjoner

Som det ble nevnt tidligere i uken vil Ousmane Dembélé være ute i noen uker etter skaden han pådro seg mot Lyon. I tillegg til franskmannen er Rafinha og Vermaelen også ute med skader.
Hos Betis er det full back-krise. Júnior Firpo, Francis og Antonio Barragán er alle usikre med skader. Det betyr at vi kan få se Christian Tello som høyre vingback søndag kveld.

Siste fem

Vi husker alle hvordan det gikk i det første møte mellom klubbene denne sesongen, med rødt kort til Rakitic og Betis seier etter at de spilte veldig god kontringsfotball. Utenom den kampen har Barcelona hatt grei kontroll på laget fra Sevilla og vunnet tre av de siste fem kampene. Én har endt uavgjort. Dette har gitt en målforskjell på 17-7 fordel Barca over de fem siste kampene:
Barcelona – Real Betis: 3-4
Real Betis – Barcelona: 0-5
Barcelona – Real Betis: 2-0
Real Betis – Barcelona: 1-1
Barcelona – Real Betis: 6-2
Barcelona har også scoret minst to mål i 12 av de siste 13 kampene mot Real Betis.
Hvem: Real Betis – FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 28.
Hvor: Estadio Benito Villamarín, Sevilla.
Når: søndag 17. mars 2019, kl: 20:45.
Hvordan: Strive