Etter en midtuke der de største stjernene fikk hvile i en katalansk supercup, der Girona stakk av med seieren 1-0, er det nå klart for La Liga igjen.
Serien kommer tilbake til Camp Nou foran Champions League neste uke. Det kan bety noen rotasjoner på laget da Rayo Vallecano kommer på besøk på lørdag kveld.
Formen tilsier at det er Barca som skal være klare favoritter. Med tre strake seire har Barcelona slått tilbake etter de to uavgjorte kampene. For Rayo Vallecano har det sett verre ut. De fem siste kampene har endt med tap og klubben fra Madrid har rotet seg skikkelig inn i nedrykksstriden, kun ett poeng over tabelljumbo Huesca.

Poengledere

Det kommer aldri som noe sjokk når Messi leder begge statistikker for Barca. Med 25 mål og 11 assist i serien er argentineren Barcelonas konge.
For Vallecano er det Raul de Tomás som er ubestridt toppscorer med sine ti mål. Bak han følger et par spillere på tre, mens det er Óscar Trejo som har gitt flest assist med sine fire.

Skader og suspensjoner

For Barcelona er Rafinha og Vermaelen stadig ute med skader, mens Lenglet er suspendert, noe som burde gi Umtiti litt god kamptrening igjen etter at han har kommet tilbake fra sin skade.
For laget fra Vallecas er Gorka Elustondo skadet, og Abdoulaye Ba suspendert.

Laget

Valverde har tatt ut de 18 som er med til kampen. Det ble ingen plass til Todibo som viste mye fint mot Girona i midtuken, og heller ikke Boateng får plass.
Spillerne som er tatt ut er: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Murillo, Jordi Alba, S. Roberto, Aleñá, Vidal og Umtiti.

Siste fem

Det har ikke vært mye tvil om hvem som er det beste laget mellom de to klubbene når de har møttes. Barcelona har vunnet de siste fem med en målforskjell på 21-6. Noe som betyr at det ofte blir målkalas når lagene møtes.
Rayo Vellacano – FC Barcelona: 2-3
Rayo Vallecano – FC Barcelona: 1-5
FC Barcelona – Rayo Vallecano: 5-2
FC Barcelona – Rayo Vallecano: 6-1
Rayo Vallecano – FC Barcelona: 0-2
Hvem: FC Barcelona – Rayo Vallecano SAD
Hva: La Liga, runde 27.
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: 9. mars, kl. 18:30.
Hvordan: Strive sport