Barcelona tapte i kveld den katalanske supercupen.
Etter en heidundranes uke, begynte denne uken med finale i den katalanske supercupen. Barcelona stilte i tradisjon tro med et veldig reservepreget lag, noe Girona utnyttet til det fulle, og vant 1–0 etter straffescoring av Stuani.
Barcelona startet godt, tross et reservepreget lag, og en av de som imponerte stort var Tobido. Franskmannen var egentlig ikke tiltenkt en overgang før til sommeren, men ble hentet til Barcelona i januar i frykt for å bli fryst ut i sin gamle klubb. Noe overraskende startet den høyreiste franskmannen på midtbanen, og ikke på stopperplass som er ansett som hans naturlige posisjon. Måten han håndterte kampen på viser hvor fleksibel franskmannen er, noe som var en av grunnene til at Barca hentet unggutten.
På tross av mest ballinnehav og noen gode sjanser måtte Barcelona gå til pause med 0–0. Etter pausen kom Oriol Busquets inn for å spille pivote, og Tobido ble flyttet ned på stopper. På tross av godt spill av Barca også etter pausen skulle Girona trekke det lengste strået da Collado felte Valery i sekstenmeteren. Stuani var sikker fra krittmerket, og scoret kampens eneste mål. Barcelona fortsatte å presse for utlikning, og lengst kom Aleñá med en heading i treverket.
Dermed kan Girona på sett og vis kalle seg katalonias beste lag.
Barcelona XI:
Cillessen — Wagué, Murillo, Umtiti (O. Busquets, 46.), Miranda — Tobido (Chumi, 66.), Aleñá, Puig — Malcom, Prince, Collado (Ruiz, 76.)
Girona XI:
Irazoz (Suárez, 46.) — Espinosa (Alcalá), Muniesa, Porro (Garcia, 46.), Fernández — García, Pons, Granell — Lozano, Roberts, Doumbia