Barcelona trakk det lengste strået da lagene møttes på onsdag. Kan de gjøre det igjen, tre dager senere?
Barcelona har allerede vunnet det oppgjøret mange mente var det viktigste — semifinalen i Copa del Rey. Med to oppgjør på kort tid, og en god luke i La Liga fristet en finale på bekostning av den evige rival. Nå må de blårøde legge triumfen fra onsdag bak seg. For historisk sett er det ligaoppgjøret som er Él Clásico.

Et godt resultat i en dårlig kamp

Da lagene møttes på Camp Nou tidligere i sesongen var begge lags trenere under stort press. I tillegg var Barcelona uten tidenes beste fotballspiller. Men tross mangelen på Messi smadret Barcelona Real Madrid 5–1, noe som etterhvert ledet til Lopeteguis avgang i den spanske hovedstaden. I tillegg har Barcelona, som vi vet, nettopp vunnet 4–1 sammenlagt i cupen.
Selv om sluttresultetet på onsdag ble pent var banespillet til Barcelona alt annet enn pent. Hadde det ikke vært for en knall god ter Stegen, en av våre formspillere før kampen, kunne det endt annerledes. Det blir derfor spennende å se om Valverde endrer sin tilnærming til kampen eller om de samme elleve får sjansen.
Om vi ser lagdel for lagdel så bør Barcelona være fullt på høyde med rivalen. Noe som fort kan vippe tungen på vektskålen i de blårødes favør er om Arthur og Umtiti stiller til start. Begge er blant Barcelonas aller beste spillere når de er skadefri og i form. For selv om finaleplassen er sikker hadde toppen av kransekaka vært å stjele med seg tre poeng til på Bernabeu, og opprettholde distansen i La Liga. For etter i morgen er det fremdeles tolv serierunder igjen.

Troppene

Barcelona har med seg 19 spillere til Bernabeu, noe som gjør at én uheldig må se kampen fra tribunen. De er ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Sergi Roberto, Aleñá, Vidal, Umtiti.
Hjemmelaget har annonsert at de har med seg 21 spillere i kamptroppen, naturlig nok da de slipper å ta med seg folk på tur som ikke vil spille. De er Navas, Courtois, Luca, Carvajal, Vallejo, Ramos, Varane, Marcelo, Reguilón, Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, Asensio, Isco, Ceballos, Mariano, Benzema, Bale, Lucas Vázquez, Vinicius Jr.
Hvem: Real Madrid CF – FC Barcelona
Hva: La Liga, jornada 26
Hvor: Santiago Bernabéu
Når: Lørdag 2. mars, kl. 20:45
Hvordan: Strive Sports