Verdens største ligaoppgjør er tilbake i morgen, og det er knyttet stor spenning rundt hvilke spillere som får sjansen på Bernabeu. Her er våre antagelser rundt lagene, og styrkeforholdene de imellom.

Keeper: ter Stegen – Courtois

I onsdagens cupavansement var Marc-André ter Stegen den klart beste keeperen. På motsatt side stod riktignok Keylor Navas, men vi tror Courtois er tilbake i lagoppstillingen i morgen. Men tilbake til vår tyske mur, viser ter Stegen seg som en av verdens aller beste keepere om dagen. Man kan argumentere for at Real Madrid spilte tyskeren god, ved å ikke utnytte sine store sjanser – men man kommer ikke unna av at tyskeren var fantastisk på Bernabeu. Blekkspruten hadde også en strålende redning mot Lyon i Champions League. Tyskeren har plukket ut akkurat én ball i snitt per kamp fra nettet sitt, og har holdt nullen i 10 av 25 kamper, noe som er nest best i ligaen.
Courtois på sin side nyter ikke like stor status i den spanske hovedstaden som det han gjorde i den engelske. Flere eksperter stiller til og med spørsmålstegn om belgieren er en åpenbar oppgradering fra rekkekamerat Navas. Belgieren er utvilsomt en klassekeeper på verdensbasis, men viser dårligere form en ter Stegen. Av Madrid sine 25 kamper har Courtois spilt 22, og holdt nullen i åtte.

Forsvar: Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Carvajal, Ramos, Varane, Reguilon

I hvert sitt forsvar regjerer de to kanskje største symbolene på lagene – Piqué og Ramos. Begge har lang fartstid i klubben sin, er frittalende, har vært Spanias kanskje beste tandem på stopperplass noen sinne, og er vitale for sine lags suksess. Hvilken spiller du foretrekker kommer nok mer på smak – og klubbloyalitet – enn noe annet. Ramos er noe mer målfarlig på dødball, selv om begge utgjør de største hodetruslene på sine lag. Piqué på sin side gir mer trygghet ved at han fullfører flere kamper enn Ramos. Sistnevnte har vel nesten alle mulige kortrekorder i Spania, og har flere ganger tjuvstartet dusjingen ved tidligere oppgjør mellom lagene. Med seg har det spanske og det katalanske symbolet med seg en ung fransk stopper hver. Om Umtiti spiller er nok dette styrkeforholdet jevnt, men vi tror Lenglet spiller. Lenglet har spilt seg godt inn i Barca etter overgangen fra Sevilla, og er mye mer trygg nå enn hva han var i starten av sesongen. Varane på sin side er bedre fysisk, med ball, samt har mer rutine.
På backplass er situasjonen lik som stopperpar. Begge lag har en spansk landslagsspiller i tandem med en yngre kamerat. Jordi Alba har vist seg som en av verdens beste venstrebacker denne sesongen. Ekornet vil alltid være utsatt bakover, men mer enn gjør opp for dette offensivt. Syv målgivende pasninger er tredje best i La Liga, og understreker Alba sine bidrag. Carvajal er noe mer trygg bakover, selv om han óg er offensivt anlagt. I år har Alba sitt toppnivå vært høyere enn Carvajal, men begge spillere kan være medvirkende til både seier og tap for eget lag. Videre tror vi Semedo spiller grunnet farten hans. En mer ren back enn Roberto, som stadig spiller seg varmere i trøya. Har fremdeles til gode å vise det samme toppnivået som han gjorde i Benfica, men er en komplett vingback. Toppnivå og rutine bør slå Reguilon, som overraskende har forvist Marcelo til benken. Solaris menn taper færre kamper og poeng med unggutten på banen sammenliknet med en av verdens beste backer – utrolig nok. Passer systemet godt, og er hverken en styrke eller svakhet i eget lag.

Midtbane: Busquets, Rakitic, Arthur – Casemiro, Modric, Kroos

Sergio Busquets er verdens beste pivote. Så enkelt er det. Casemiro på sin side spiller en mer begrenset rolle for Madrid – en rolle han mestrer ypperlig. Mer løpssterk, fysisk og bedre på hodet skal Casemiro gi midtbanen en defensiv trygghet, og aktivt plage motstanderens midtbane. Busquets på sin side tar mer del i det oppbyggende spillet til Barcelona, og bruker kløkt og visjon for spillet for å bryte opp for motstanderen.
Spiller Arthur vil forhåpentligvis Barcelona hamle bedre opp på midten enn på onsdag. Nummer åtte har flere ganger sett ut som en kombinasjon av sin forgjenger Iniesta, og Xavi. Har et toppnivå som matcher de fleste i verden, men kommer fra en skade og er usikker før kampen. Med seg får han trolig Rakitic, som i år har vært mindre en fordeler og mer et arbeidsjern. Raki dekker mye rom, jobber hardt, men er ikke like god kreativt som vi har sett han tidligere. Det samme kan sies om Mordic. «Verdens beste fotballspiller» har – slik som Madrid som en helhet – ikke sett ut som seg selv denne sesongen. Han og rekkekamerat Kroos har ikke dominert midtbanen like mye som vi har sett tidligere, og vil ha mange øyne rettet mot seg. Begge midtbaner har et skyhøyt nivå og har potensialet til å dominere hvilke lag som helst, men har flere spørsmålstegn knyttet til seg grunnet skader og formsvikt.

Angrep: Messi, Suárez, Dembélé – Vazquez, Benzema, Vinicius Jr.

Med Messi på en side blir denne sammenlikningen alltid skjev, uavhengig av motstander. Tidenes beste fotballspiller har fremdeles ansvaret for Barcelonas presterer på sine skuldre, og leverer som regel varene egenhendig. Det Vinicius Jr. har til felles med Messi er nettopp at forhåpningene til eget lag er knyttet til han. Hentet inn for å være en del av fremtiden til de hvite har Vinicius Jr. fort blitt også nåtidens største håp for Madrid. Terroriserte Barcelona til tider på onsdag, men er ung og uerfaren. Det er urettferdig å bli satt opp mot Messi slik, i en sammenlikning han ikke vinner, men unggutten virker ikke plaget av det.
Suárez og Benzema kunne trolig byttet klubber og prestert likt. Suárez har flere mål i ligaen, men leder også statistikken over klare målsjanser brent. Benzema på sin side fikk mye skryt for måten han «skapte rom på» da Ronaldo var i klubben – skryt tilsvarende det Suárez ofte får. Begge spisser frustrerer ofte egne fans, og virker å være på samme stadiet i karrieren: over middagshøyden på det nivået de spiller, men for dyre for mindre klubber som kunne dratt nytte av erfaringen.
Godt er det da at begge lag har en ung spiller som siste angrepsspiller å se til. Vi tror at Dembélé spiller fra start for Barcelona. Lynvingen har vist seg som ett av Barcas farligste angrepsvåpen denne sesongen med sin fart og sine dribleferdigheter. Passerte tidlig i sesongen sin tidligere bestenotering for antall mål i en klubbsesong, og er en god tilrettelegger. Vazquez har noe overraskende henvist Bale til benken i flere viktige oppgjør i år, og Bale virker å leve på lånt tid i hovedstaden. Vazquez har hurtighet som sin fremste kvalitet, og kjenner Solari sitt system godt. Har dog ikke de samme ekstremkvalitetene som Dembélé, men kan utvilsomt utgjøre en forskjell på en god dag.

Forventede lagoppstillinger

Barcelona: ter Stegen – Alba, Lenglet, Piqué, Semedo – Sergio, Arthur, Rakitic – Dembélé, Suárez, Messi
Real Madrid: Courtois – Reguilon, Varane, Ramos, Carvajal – Casemiro, Kroos, Modric – Vinicius Jr., Benzema, Vazquez.