«Vi lover å gjøre alt vi kan for at dette flotte CL-trofeet skal vende hjem til Camp Nou» – uttalte Messi foran Camp Nou-publikummet tidlig i sesongen. I kveld måtte alle opp i ringene borte mot formlaget Lyon.

Første omgang

Et nærmest selvlysende bortelag startet kampen sterkt og allerede etter få sekunder spilt var Dembouz gjennom, men skuddet fra skrå vinkel går utenfor. Spillet bølger att og frem og geita fra Rosario er som lovet særdeles påskrudd og vinner flere baller på midten og skaper flere gode muligheter tidlig. Plutselig er Lyon gjennom og får til to distanseskudd som Stegen slår unna, hvorav den siste av de er en redning som får selv Peter Parker til å skjelve i tightsen – makeløst!
Messi fortsetter å strø lekenheter som «Salt Bae», selv om den avsluttende touchen til Barca-spillerne synes å være preget av overtenning, nerver eller imaginær ryggsekk. Når bakrommet er åpent og Suárez kommer på løp er det nesten som å se utklippene fra filmen Gravity, det er kvae i sirup.
Barca har generelt god kontroll defensivt og på midten, vinner mange baller og har flere gode muligheter, men mangler det siste lille i finishen. Dembélé nær nettkjenning like før pause, og siste sekund før hvilen er også Busquets svært nær scoring. God første omgang kollektivt, halvsløve avslutninger, og Lyon farlige fremover.

Andre omgang

Andre omgang plukker opp slik den første sluttet, med et bortelag som dominerer banespillet uten helt å lykkes, og et hjemmelag som plutselig flekker tenner andre veien. Særdeles mange brudd og unøyaktige pasninger og avslutninger til tross så er kampen både intens og spennende, men ikke stygg.
Tempoet daler sakte mot slutten av kampen til tross for et spillemessig overtak fra gjestene, og høydepunktene står ikke akkurat i kø. Med unntak av Traorés slappe sveis er forsvarsspillet tidvis glimrende og de både Messi og Dembélé unna scoringsprotokollen, mens Luisito neppe hadde scoret om han spilte ut året.
Valverde bytter som vanlig sent, men Malcom som var glimrende sist mot Real Madrid (og scoret bøttevis mot Lyon sist han møtte de) blir sittende limt på benken uten så mye som et håp.
Noen få sjanser, men generelt en meget sløv andre omgang av Barca. Her er alt åpent før returen på stillingen 0–0.

Vurderingene

Stegen 6: Hva får du om du parrer en sexy puma med en tysk apekatt? Det vet ingen, men ter Stegen kunne trolig spilt vedkommende i filmen om dets liv. Lynraske reflekser, enorme sprang og fabelaktige redninger holder smultringen inntakt kampen gjennom, og tryggheten i de bakre rekker er uvurderlig. Fabelaktig kamp av tyskeren, ingen feil.
Semedo 5: Meget positiv kamp av Semedo som fosser ned langs høyrekanten, bryter fint gjentatte ganger og har stort sett god kontroll defensivt. Har såpass mange positive bidrag at han rett og slett må få 5 i undertegnedes øyne.
Piqué 6(BB): Har en gnistrende hockey-blokkering etter halvtimen, hindrer trolig mål i mot. Viser seg virkelig frem som den bautaen han kan være i kveld, har stålkontroll bakover, dribler seg lett ut av press, og bidrar til og med fremover mot slutten av kampen da resten av laget virker å ha innstilt seg på 0–0. Uten Piqué i toppslag i kveld hadde Lyon vunnet.
Lenglet 3: Den franske stopperen treffer på mye i dag, men bommer også på en god del. Noen stygge ballmiss og feilpasninger, blir rundlurt noen ganger og reddes av Piqué og Alba ved flere tilfeller.
Alba 4: Den nøtteglade hjulvispen løper utrettelig også i kveld, men de offensive bidragene vi er så bortskjemte med uteble i stor grad, delvis grunnet et hjemmelag som hadde gjort leksen sin. God defensivt i store deler av kampen, noe å gå på offensivt. Sterk 4 der altså.
Roberto 3: En midt på treet kamp av Roberto som både bidrar i kontradekning når Semedo er høyt i banen, samtidig som han driver frem med ball i flere tilfeller. Skaper dessverre for lite offensivt og har en del feilpasninger.
Busquets 5: Det har lekket blekk av Busquets i hele år, men i kveld var han virkelig tilbake i sitt deilige ess. Styrer hele midtbanen med jernhånd og spiller seg ut av press uten å tippe over hvilepuls. Fabelaktig kamp av blekkspruten vår som faktisk er nær to scoringer i kveld.
Rakitic 4: Solid kamp av Raktitic i kveld. Dekker store rom både defensivt og offensivt, og har en del friske offensive bidrag samtidig som han spiller på det trygge. Gjør få store feil i kveld og kunne med hell hatt en scoring.
Messi 5: Når bukkeskjegget er oljet og geita er velfødd, da blir liv og røre på gressmatta. Oser av vinnervilje og kamplyst fra start av, vinner flere dueller defensivt og er kanongod offensivt helt frem til siste touch. Dessverre dabber energien av og han får null hjelp fra rekkemakker Suárez. Har noen gode muligheter og fremprovoserer det meste av offensivt spill også i andre omgang, men er rett og slett ikke skarp nok i avslutningene, ei heller på frispark. Kunne fint ha scoret et par i kveld og hatt noen assist, men det skorter vitterlig ikke på innsatsen og viljen. Svak 5 i kveld.
Suárez 1: Uruguayaneren har vært i elendig form i det siste. Frode Kippe i slalåmstøvler hadde både løpt fra Luisito og levert bedre touch og pasninger enn det El Pistolero serverer første omgang. Bommer så grovt på såpass enkle ting at man knapt tror hva man ser, mens han veiver oppgitt med armene og kjefter på lagkameratene (Dembélé). Spiller seg opp fra karakter 0 mot slutten av kampen da han virker å våkne en smule. Dessverre vinner man ikke Le Mans med en Gråtass selv om den dyppes i konfetti.
Dembélé 4: Starter kampen friskt og er kun få detaljer unna å gjøre det helt store. Har en rekke glimrende involveringer og jobber godt. Løper seg nok litt sliten utover i andre omgang, men er Barcas eneste trussel i bakrommet og likevel byttes han ut. Sterk 4 på den franske myggen.

Innbyttere:

Coutinho 3: Brasilianeren har også vært i elendig form i det siste, men innhoppet i kveld er både friskt, positivt og samtidig også betegnende for hans sesong. Det blir små-fancy og lite klinisk. Dembélé mannen som ofres først i kveld. Sterk 3’er på brasilianeren.
Vidal N/A: Kommer inn for Roberto på tampen og får lite tid til å involvere seg eller sette sitt preg på kampen.