Etter en uke med kampfri tar Barcelona imot Valladolid til den 24 runden i La Liga i morgen.
Selv om Barca har spilt to strake uavgjorte, kan de på lørdag utvide rekken med antall kamper uten tap i seriesammenheng til 11. Dette burde være mulig da det er serieleder mot nummer 15 i La Liga som møtes til dyst. Barca har i tillegg vunnet ni av de siste 10 kampene mot Valladolid.
Det kan tenkes at Ernesto Valverde har Lyon-kampen i bakhodet i morgen, men det skal allikevel være mulig å starte en god ellever. Jordi Alba er tilbake etter at han sonet for gule kort i forrige runde.
Valladolid kommer til Camp Nou med et tap og en uavgjort i sine to siste kamper, hvor det ble et stygt 4-0 tap borte for Huesca. Så man kan ikke si at bortelaget tar med seg en god form inn i oppgjøret. Det har faktisk sett ganske ille ut for Valladolid i det siste, og de er det laget som har scoret minst i La Liga denne sesongen.

Skader og suspensjoner

Som nevnt er Alba tilbake, så det er kun skader å bry seg om i Barcelona. Jasper Cillessen, Arthur og Rafinha er alle ute med skader. Samuel Umtiti var tilbake i trening med resten av laget denne uken, men det gjenstår nok fortsatt en del før vi ser franskmannen på banen.
For Valladolid er Luisimi og Pablo Hervías skadde. Óscar Plano, som er både toppscorer og assistleder for Valladolid i seriespill, er suspendert til kampen.

Siste fem kamper

Det kommer vel ikke som noe sjokk at Barcelona har hatt overtaket på Valladolid når lagene har møttes. Det har dog blitt én seier til Valladolid, mens de fire andre kampene har endt med Barca seier. Det har blitt en målforskjell på 10-4 over de siste fem kampene.
Real Valladolid – FC Barcelona: 0-1
Real Valladolid – FC Barcelona: 1-0
FC Barcelona – Real Valladolid: 4-1
FC Barcelona – Real Valladolid: 2-1
Real Valladolid – FC Barcelona: 1-3
Hvem: FC Barcelona – Real Valladolid Club de Fútbol.
Hva: La Liga, runde 24.
Hvor: Barcelona, Camp Nou.
Når: Lørdag 16. februar kl: 20:45.