Med kun en kamp den neste uken bør Barcelona ta en tøff oppgave i Bilbao på alvor.
I dag er det kampdag. Barcelona har dratt til Baskerland for å ta fatt på Bilbao, og har muligheten til å øke forsvaret sitt i La Liga. I går slo Real Madrid byrival Atlético Madrid, og de hvite ligger nå fem poeng bak Barcelona. Med seier i kveld vil Barcelona opprettholde sin distanse til Real Madrid på åtte poeng, samtidig som avstanden til Atlético kan bli på ni poeng.
Med en tøff vår i vente, med Champions League-dyst mot Lyon, returoppgjør mot Real Madrid i semifinalene i Copa del Rey, er morgendagen en ypperlig anledning til å toppe laget i serien og opprettholde luken ned til Madrid-lagene. Barcelona skal nemlig ikke spille en ny kamp før neste lørdag, hjemme mot Valladolid, og kampen i Baskerland er en ypperlig anledning til å mønstre en sterk ellever, og få viktige svar før åttenedelsfinalene i Champions League.

Bilbao på vei opp

Athletic Bilbao startet sesongen på en horribel måte. Som en av Spanias stolteste klubber, og en av tre som aldri har rykket ned fra La Liga (sammen med Barca og Real Madrid), lå klubben på nedrykk etter femten ligarunder. På de femten kampene vant baskerene kun to, og hovedtrener Eduardo Berizzo ble sparket. Etter Gazika Garitano sitt inntog har klubben klatret opp til trettendeplass, og en kontroversiell sparking — for en tradisjonsrik klubb som Bilbao — har vist seg å bære frukter.
Mot sin gamle klubb har Valverde vunnet to av tre kamper. Forrige sesong endte begge kampene 2–0 i Barcelonas favør, mens sesongens første kamp på Camp Nou endte 1–1. Status etter at Bilbao tuktet Barca i Supercopaen i 2015 har én kamp endt uavgjort (denne sesongen), én kamp har endt med seier til Bilbao, mens Barcelona har tatt med seg resten av poengene.

Troppen

Med seg til Baskerland har Valverde tatt med seg følgende 19 spillere: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio, Coutinho, Suárez, Messi, Dembélé, Malcom, Lenglet, Murillo, Boateng, Sergi Roberto, Aleñá, Vidal, Vermaelen, Miranda og Iñaki Peña.
Med Jordi Alba suspendert kan man håpe på at Valverde gir Miranda en start, skjønt man har sett an Txinguirri starte med både Roberto og Semedo på backene denne sesongen. Nyervervelsen Tobido har blitt utelatt av taktiske grunner, sammen med Sergi Samper. På skadelisten finner vi Arthur, Cillessen, Rafinha og Umtiti.

Kampfakta

Hvem: Athletic Bilbao — FC Barcelona
Hva: La Liga, Jornada 23
Hvor: San Mamés, Bilbao
Når: Søndag 10. februar, kl. 20:45