Barcelona møter Real Madrid for første gang i Copa del Rey siden finalen i 2014.
Etter at de to storlagene begge kom til semifinalene for første gang på lenge var det mange som antok at trekningen ville bli som den nå har blitt. Semifinalene blir første gang lagene møtes i cupen siden Barcelona tapte finalen på Mestalla i 2014. Siden den gang har Barcelona gått igjennom 23 dobbeltoppgjør i cupen uten å tape, og har stått igjen med pokalen alle gangene. Real Madrid har på sin side kun nådd kvartfinalene (16/17 og 17/18).

Fortsetter rotasjonene?

Så langt i cupen har Valverde gått mykt ut i første kamp, ved å gi backuper, unggutter og B-lagsspillere sjansen i første kamp. Alle gangene har det ledet til tap i første kamp og et mer toppet lag i returoppgjørene for å berge videre avansement. Nå er det store spørsmålet om Valverde går tøffere ut i første kamp, spesielt ettersom det er den evige rival som står på motsatt banehalvdel.
Noe som kan påvirke laguttaket er skadesituasjonen til Messi og Dembélé. Begge spillerne trente med laget i kveld, og Valverde har bekreftet at ihvertfall Messi spiller — dersom han føler seg fin. En annen fast starter vi forventer å se i morgen er ter Stegen. Cup-keeper Cillessen har pådratt seg skade, og inn i troppen kommer Iñaki Peña. Hadde det vært en antatt svakere motstander kunne man tenkt seg at Peña ville fått sjansen, men vårt tips er at ter Stegen får starte.

Madrid sin vei

Real Madrid har på sin side vunnet alle sine dobbeltoppgjør komfortabelt, etter storseire i de første oppgjørene. Det er kun i 0–1 tapet i returoppgjøret mot Leganés hvor Madrid har tapt en enkeltkamp i cupen, men med 3–0 i første kamp var aldri avansementet truet.
En av de som har gått frem for de helhvite er romskaperen Karim Benzema, som står med fire mål i turneringen. Kun Ángel (Getafe) og Ekambi (Villarreal) har flere med fem hver, men begge de lagene er som kjent ute. Asensio og Ramos følger franskmannen tett med tre scoringer hver.
Madrid har på sin side kun Vallejo og Luca Zidane på skadelisten, og trener Solari har alle sine stjerner tilgjengelig for dyst. De store spørsmålene til Madrid er hvem som starter, ettersom Solari til tider har benket flere storstjerner til fordel for yngre spillere, i søken etter bedre resultater.

Går på Strive

En gladnyhet for alle fotballfans er at begge semifinalene går på Strive, som også er rettighetsinnehaver av La Liga. Det ble bekreftet tidligere i dag, og man slipper nå å lete i de mørke hjørner av internet for å se Copa del Rey.

Kampfakta

Hvem: FC Barcelona – Real Madrid CF
Hva: Copa del Rey, første semifinale
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Onsdag 6. februar, kl. 21:00