Etter midtukas gallafest på Camp Nou hvor Sevilla ble flådd, slaktet, partert og servert med deilig saus, var det store spørsmålet om Barca ville levere tapas eller tørre brødskiver?

Første omgang

Bortelaget går respektløst til verks fra start og før tre minutter er spilt har Stegen måttet varte opp med en feberredning og hans gode venn «Poste Izquierdo» redder Barca fra en flau start. Los Ché spiller med høy intensitet og sender frem flere hurtigtog enn Flytoget når sjansene byr seg.
Hjemmelaget tar etter hvert mer over og kommer til noen halvfarligheter, men intensiteten og fighterviljen er fullstendig borte, og i det 24. minutt kontrer Valencia enkelt inn 0–1 ved Gameiro, helt fortjent. Det er lettere å spille seg gjennom Barcas forsvar enn å slå Andrea Boccelli i dart, og etter halvtimen spilt kontrer de hvite igjen og Roberto synder. Straffe og 0–2.
Etter 37 minutter spille Vidal en smart stikker mot Semedo som er først på ballen og så får en liten touch og faller i 16-meteren, mens ballen klareres ut til Messi som pisker den i krysset. Men da har dommeren allerede blåst. Straffen tar Messi selv, er kaldere enn Drammen i januar og finter Neto rett inn i pølsebua for en dobbel i lompe med skru. 1–2, GAME ON!
Mer skjer ikke i første omgang og lagene går til pause på stillingen 1–2. Målscorer Gameiro må forresten ut med en kul i hodet større enn Messis siste gullball. Vi ønsker god bedring!

Andre omgang

Ekornet Jordi entrer banen i pausen og omgangen er så vidt i gang før Neto må ut i full strekk på en suser fra Messi. Omgangen forløper litt som slutten av den første, med Barca som flytter ballen på tvers og leter etter åpninger, og Valencia som kynisk står klare i startblokkene til eventuelle kontringer. Coutinho og Suárez bidrar med null og niks fremover, slik at Messi som vanlig må gjøre alt på egenhånd.
Etter ca 64 minutter klarerer Valencia et innleggsforsøk ut i beina til Vidal, som flikker den videre ut til Messi. Argentineren legger den til rette, sender et par Valencia-spillere ut for popcorn før han trer kula i lengste utagbart for en meget god Neto. 2–0! Messi kunne tredd en elgpølse gjennom et synålshode!
Mot slutten av kampen er Barca klart nærmest seier, uten at det vil seg helt mot den hvite forsvarsmuren. Valencia drøyer og drøyer, tida går, og kampen ender 2–2. Skuffende resultat og en skuffende prestasjon kollektivt sett. Svaret på det innledende spørsmålet ble nok knekkebrød med skinke, uten smør.

Vurderingene

Stegen 4: Oh mein Gott! Stegen varter opp med en lettpisket kremredning etter kun to minutter. Derfra og ut omgangen har han lite å gjøre, og kan heller ikke lastes for målene. Har flere gode redninger utover i andre omgang og holder på mange måter Barca inne i kampen.
Semedo 3: Portugiseren har denne sesongen nærmest befestet posisjonen på høyreback og bidrar også i kveld med gode raid offensivt, men defensivt slipper han til for mye. Kollektivt en svak forsvarskamp av Barca, selv om Valverdes taktikk nærmest var som å stille i raggsokker på 1500 meter skøyter.
Piqué 2: Vinner knapt en eneste duell verken i lufta eller langs bakken og fremstår som alt annet enn presidentmateriale slik han stikker hodet i sanden som en struts hver gang det blir vanskelig.
Vermaelen 2: Det eneste positive man kan skrive om Vermaelen i dag er at han utrolig nok unngår å skade seg. Defensivt kunne man trolig satt en veikjegle på hodet til et dovendyr og stadig fått mer ut av det enn hva belgieren leverer.
Roberto 2: Vaklende defensivt på en noe uvant venstreback-posisjon, skaffer et billig men unødvendig straffespark og har to baller i Netos stolper. Ingen praktkamp av Señor Remontada.
Rakitic 2: Var fullstendig strålende sist mot Sevilla, er ditto håpløs i dag. Når motstander utelukkende spiller på lynraske kontringer passer det den trege kroaten heller dårlig, og han blir konstant hengende etter.
Aleñá 4: Unggutten var god sist han fikk sjansen, og jammen er han ikke blant banens beste i dag også. Presser, dekker rom defensivt, jager ball, spiller glimrende pasninger gjennom ledd og er overalt. Hadde fortjent scoring eller målgivende i dag.
Vidal 2: Chileneren kommer ikke helt til sin rett i denne kampen da det er enorme rom over hele banen og Barca enten stanger mot en mur eller må jage hjemover for å dekke kontringer.
Messi 5 (BB): Var utenomjordisk mot Sevilla sist, er helt strålende i dag også, selv om han brenner noen veldig fete muligheter. Scorer herlig cocky på straffe, smeller inn 2–2 på en et nydelig langskudd og er generelt meget god.
Suárez 1: Å spille med Suárez på topp i dag er nok litt som å møte til skyteduell med en flaske Møllers tran. Leverer knapt på Eliteserie-nivå og misser på omtrent alt av forsøk. Ny elendig match av Suárez som stort sett løper i offside eller veiver med armene, bidrar ikke med noe positivt.
Coutinho 2: Culés verden over hadde nok et genuint håp om at brasilianeren endelig skulle få snudd formpila sist mot Sevilla med to scoringer, selv om prestasjonene helt middels. I dag er han nesten like elendig som Suárez og har vel kun ett skikkelig positivt offensivt bidrag i løpet av kampen. Feige og dårlige valg, forutsigbare bevegelser og slappe skudd.

Innbyttere:

Alba 4: Alba kommer inn for Semedo og sender dermed Roberto ut på høyreback igjen. Bidrar med friske løp og skaper utvilsomt kaos i bakre rekker for Valencia, samtidig som han bidrar med sårt tiltrengt fart i kontradekningen. Godt innhopp.
Arthur 3: Arthur kommer inn for Aleñá. Får ikke satt sitt sedvanlige preg på kampen på de få minuttene han får.
Malcom 3: Malcom kommer inn for Coutinho. Bidrar med mer positivt på sine ti minutter enn hva Coutinho gjør på 80.